Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Συνεχίζεται η αισχροκέρδεια από τις εταιρείες πετρελαιοειδών

Συνεχίζεται η αισχροκέρδεια από τις εταιρείες πετρελαιοειδών

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΚΕΛ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΩΣΤΑ ΚΩΣΤΑ

ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΔΙΕΘΝΩΣ

Όταν η τιμή του πετρελαίου αυξανόταν διεθνώς, οι εταιρείες πετρελαιοειδών στην Κύπρο αύξησαν τις τιμές τους 3 φορές μέσα σε 14 μέρες. Πώς είναι δυνατό ενώ η τιμή του πετρελαίου μειώνεται διεθνώς τις τελευταίες δύο βδομάδες, οι τιμές στην Κύπρο να παραμένουν οι ίδιες;

Παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες την τιμή του πετρελαίου τύπου μπρεντ να υποχωρεί στα 56 δολάρια το βαρέλι ενώ μείωση σημειώνει και η τιμή του αργού στα 48 δολάρια ανά βαρέλι. Παρ’ όλα αυτά, στην Κύπρο οι εταιρείες πετρελαιοειδών εξακολουθούν να διατηρούν τις τιμές τους στα ίδια επίπεδα συνεχίζοντας την αισχροκέρδεια και προκαλώντας τον Κυπριακό λαό, ο οποίος αγωνίζεται μέσα σε πολύ δύσκολες οικονομικά συνθήκες να επιβιώσει. Δυστυχώς μέσα σε συνθήκες φτώχειας και ανεργίας, το μόνο που σκέφτονται κάποιοι είναι το υπερβολικό κέρδος και αυτό θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει.

Ως ΑΚΕΛ,  καλούμε το αρμόδιο Υπουργείο, για ακόμα μια φορά, να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς στην υλοποίηση των αποφάσεων  που λήφθηκαν στη σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Ενέργειας στις 6 Μαρτίου στην παρουσία εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων και όλων των εμπλεκόμενων φορέων και συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων στην υιοθέτηση και εφαρμογή των εισηγήσεων του Γενικού Ελεγκτή οι οποίες θα βελτιώσουν σημαντικά τη διαδικασία παρακολούθησης και ελέγχου των τιμών των πετρελαιοειδών. Παράλληλα, επισημαίνουμε την ανάγκη που υπάρχει οι αρμόδιοι κρατικοί μηχανισμοί να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους που διεξάγουν. Επίσης, καλούμε την Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού να επισπεύσει τη διεξαγωγή της αυτεπάγγελτης έρευνας για τις τιμές των καυσίμων τα αποτελέσματα της οποίας θα πρέπει να δημοσιοποιηθούν άμεσα.

03/04/15

PREV

Ευελπιστούμε ότι η Κυβέρνηση δεν θα μείνει και πάλι στα ευχολόγια

NEXT

Πρωτοφανής κοινωνική αναλγησία η αναπομπή του νόμου από τον Πρόεδρο