Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Ευελπιστούμε ότι η Κυβέρνηση δεν θα μείνει και πάλι στα ευχολόγια

Ευελπιστούμε ότι η Κυβέρνηση δεν θα μείνει και πάλι στα ευχολόγια

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

για τις εξαγγελίες του ΠτΔ για την οικονομία

αναστασιαδης anastasiadesΗ κατάργηση των περιορισμών στις τραπεζικές συναλλαγές προς το εξωτερικό είναι θετικό βήμα για την κυπριακή οικονομία. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η λήψη αυτής της απόφασης έγινε μετά από προσεχτική και ενδελεχή μελέτη όλων τον δεδομένων.  Όπως θετική εξέλιξη, αλλά όχι αρκετή, είναι και η ανακοίνωση των πρόσθετων €80εκ. για αναπτυξιακά έργα. Υπάρχουν δεκάδες ώριμα έργα που έχουν ανασταλεί το προηγούμενο διάστημα, στην προσπάθεια της Κυβέρνησης να δημιουργήσει δημοσιονομικό μαξιλάρι. Υπενθυμίζουμε ότι η Κυβέρνηση προχώρησε μονομερώς σε περικοπές πέραν των €500εκ. για το 2014 και το 2015 στις αναπτυξιακές και κοινωνικές παροχές επιπλέον αυτών που απαιτούσε η Τρόϊκα. Σήμερα η Κυβέρνηση επιλέγει να υλοποιήσει μέρος αυτών των αναπτυξιακών έργων, παρουσιάζοντας τα ως νέες εξαγγελίες.

Πέραν των πιο πάνω καινούργιων στοιχείων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε προηγούμενες δεσμεύσεις που ανέλαβε η Κυβέρνηση και μέχρι σήμερα δεν έχουν υλοποιηθεί. Ευελπιστούμε ότι η Κυβέρνηση δεν θα μείνει και πάλι στα ευχολόγια και στις επικοινωνιακές ανακοινώσεις και θα μετατρέψει σε πράξη τις δεσμεύσεις της. Δυστυχώς το παρελθόν έχει καταδείξει ότι παρά τις ανάλογες εξαγγελίες, η οικονομία παρέμεινε στην ύφεση και η κοινωνία συνεχίζει να βιώνει τις συνέπειες των κυβερνητικών πολιτικών λιτότητας.

 

03/04/2015

PREV

Τουρκοκύπριος μαθητής Πρόεδρος του ΚΜΣ στην Αγγλική Σχολή

NEXT

Συνεχίζεται η αισχροκέρδεια από τις εταιρείες πετρελαιοειδών