Home  |  Ενημέρωση   |  Συνεπής η αλληλεγγύη του ΚΚ Ισραήλ στον αγώνα του λαού της Κύπρου

Συνεπής η αλληλεγγύη του ΚΚ Ισραήλ στον αγώνα του λαού της Κύπρου

Το ΑΚΕΛ απευθύνει θερμό συντροφικό και συναγωνιστικό χαιρετισμό προς το Κομμουνιστικό Κόμμα Ισραήλ, με την ευκαιρία του 27ου Συνεδρίου του. Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες κομμουνιστές του Ισραήλ που παλεύουν για την ειρήνη, τη δημοκρατία και το σοσιαλισμό.

Το ΑΚΕΛ εκτιμά ιδιαίτερα το ρόλο του ΚΚ Ισραήλ, που μέσα σε ένα εξαιρετικά αντίξοο και εχθρικό κοινωνικοπολιτικό περιβάλλον, υπερασπίζεται την υπόθεση της ειρήνης, τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών και τη λύση δύο κρατών που θα οδηγήσει στη ανακήρυξη ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, δίπλα από το Ισραήλ. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το ΚΚ Ισραήλ είναι μια ηρωική φωνή μέσα στην ισραηλινή κοινωνία που αψηφώντας το κόστος και τις απειλές, υπερασπίζεται τη δημοκρατία και την ισότητα όλων των πολιτών του Ισραήλ, προτάσσει την αδελφοσύνη Εβραίων και Αράβων απέναντι στο σοβινισμό και την πολεμοκαπηλεία.

Μοιραζόμαστε κοινές ανησυχίες για τον κίνδυνο μιας ολικής ανάφλεξης στην εύθραστη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, που έχει καταστεί το επίκεντρο των ενδοϊμπεριαλιστικών τιτανομαχιών της εποχής μας προκειμένου να ελεχθούν τα ενεργειακά κοιτάσματα και αγωγοί από τους ενεργειακούς κολοσσούς. Δίνουμε μαζί σας τον αγώνα για την απαλλαγή της Μέσης Ανατολής από Όπλα Μαζικής Καταστροφής κάτι που θα σημαίνει και την καταστροφή του  πυρηνικού οπλοστασίου που παράνομα διαθέτει το Κράτος του Ισραήλ. Με πρόταση του ΑΚΕΛ, η Βουλή της Κύπρου υιοθέτησετον περασμένο Οκτώβρη ομόφωνο ψήφισμα που καλεί τη διεθνή κοινότητα να προχωρήσει σε αποπυρηνικοποίηση της Μέσης Ανατολής και όλα τα κράτη της περιοχής να υπογράψωουν τη Συνθήκη Μη Διάδοσης των Πυρηνικών Όπλων.

Ως ΑΚΕΛ εκτιμούμε ιδιαίτερα τη συνεπή αλληλεγγύη του ΚΚ Ισραήλ στον αγώνα του λαού της Κύπρου για τερματισμό της τουρκικής κατοχής και εποικισμού, την απελευθέρωση, την επανένωση και την αποστρατιωτικοποίηση της πατρίδας μας ώστε Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να ζουν μαζί σε ένα ομοσπονδιακό κράτος, σε συνθήκες ειρήνης και ασφάλειας. Εκτιμούμε επίσης την άμεση έκφραση της αλληλεγγύης σας προς την Κύπρο, μαζί με ολόκληρο το κομμουνιστικό κίνημα, απέναντι στις πρόσφατες προκλήσεις της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όπως γνωρίζετε, στην διακυβέρνηση της Κύπρου βρίσκονται από το 2013 οι δυνάμεις της νεοφιλελεύθερης δεξιάς που εφαρμόζουν τις αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ και του ΔΝΤ. Παράλληλα επιδιώκουν ένταξη ή συνεταιρισμό της Κύπρου με το ΝΑΤΟ σε συνδυασμό με τον ολικό αναπροσανατολισμό της εξωτερικής πολιτικής της χώρας υπέρ των ΗΠΑ-ΕΕ αλλά και του Ισραήλ. Το ΑΚΕΛ παλεύει με όλες του τις δυνάμεις ενάντια σε αυτή την πολιτική και κινητοποιείται ενάντια στη χρήση της Κύπρου και των βρετανικών βάσεων στο νησί μας ως κατασκοπευτικής βάσης και ορμητηρίου για τις ΝΑΤΟϊκές επιθέσεις ενάντια στους λαούς της περιοχής.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου σας και εκφράζουμε τη θέληση μας να ενισχύσουμε και να εμβαθύνουμε τις αδελφικές μας σχέσεις αλλά και τις κοινές μας δράσεις στα πλαίσια του αντιμπεριαλιστικού αγώνα των λαών μας και όλων των λαών της περιοχής μας.

PREV

H διεθνής κοινότητα να πιέσει στην κατεύθυνση της δημιουργίας ανεξάρτητου και βιώσιμου Παλαιστινιακού κράτους

NEXT

Προκαλεί τη κοινωνία και τους πολίτες ο Υπουργος Οικονομικών