Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Συναντήσεις Γ.Γ. Κ.Ε. ΑΚΕΛ στη Βουλή της Πορτογαλίας

Συναντήσεις Γ.Γ. Κ.Ε. ΑΚΕΛ στη Βουλή της Πορτογαλίας

Ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού συνέχισε τις επαφές του στην Πορτογαλία το απόγευμα της Πέμπτης με σειρά συναντήσεων στο Κοινοβούλιο της χώρας (Συνέλευσης της Δημοκρατίας).

Συναντήθηκε με την Πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Ασουνσάο Εστέβες, τον Αντιπρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, Αντόνιο Ροντρίγκεζ, τον Πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, Νούνο Μαγλιάες, την Αντιπρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλιστικού κόμματος, Άνα-Καταρίνα Μέντες, τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κομμουνιστικού κόμματος, Ζοάο Ολιβέϊρα, τον Πρόεδρο του Αριστερού μπλοκ, Πέδρο-Φελίπε Σοάρες και την Πρόεδρο των Πρασίνων/οικολόγων Ελίζα Απολόνια.

Ο Άντρος Κυπριανού ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, την έναρξη των διαπραγματεύσεων και την ανάγκη επίλυσης του προβλήματος με την απελευθέρωση και επανένωση της Κύπρου. Εξήγησε ότι για να επιτύχει ο διάλογος χρειάζεται η Τουρκία να στηρίζει έμπρακτα τη διαδικασία λύσης, ο ΟΗΕ να διαδραματίσει αμερόληπτο ρόλο στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και οι δυο πλευρές να έχουν μέχρι τον τελικό σκοπό βούληση για τη λύση.

Προώθησε την ιδέα, με τη νέα σύνθεση του Πορτογαλικού Κοινοβουλίου, να συζητηθεί το Κυπριακό και να εκδοθεί ψήφισμα, που χωρίς να παρεμβαίνει, να υποστηρίζει τον αγώνα του κυπριακού λαού για μια λύση στηριγμένη στα ψηφίσματα του ΟΗΕ και στο Διεθνές Δίκαιο. Η πρωτοβουλία αυτή αντιμετωπίσθηκε θετικά και συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η συνεννόηση. Επιπρόσθετα, ενημέρωσε για τη βάση λύσης του Κυπριακού, τη δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία, τις συνέπειες της κατοχής και κάλεσε τα κόμματα να υποβοηθήσουν ώστε να αρθούν τα αίτια και οι συνέπειες της.

Ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο Διεθνών και Ευρωπαϊκών υποθέσεων Κώστα Χριστοδουλίδη, επιστρέφει το Σάββατο στην Κύπρο.

26/06/2015

PREV

Συνάντηση Άντρου Κυπριανού με τον Γ.Γ. του Πορτογαλικού Κομμουνιστικού Κόμματος

NEXT

Απαράδεκτη και εκβιαστική η στάση των δανειστών έναντι της Ελλάδας