Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Απαράδεκτη και εκβιαστική η στάση των δανειστών έναντι της Ελλάδας

Απαράδεκτη και εκβιαστική η στάση των δανειστών έναντι της Ελλάδας

Δήλωση Στέφανου Στεφάνου, μέλους Π.Γ. του ΑΚΕΛ για την Ελλάδα

Η στάση των δανειστών, τόσο της Ε.Ε. όσο και του ΔΝΤ, έναντι της Ελλάδας, είναι απαράδεκτη και εκβιαστική. Όσο περνά ο καιρός ολοένα και περισσότερο αποκαλύπτεται ότι στο μυαλό διαφόρων κύκλων στην Ε.Ε. δεν είναι να στηριχθεί η Ελλάδα, αλλά να εξευτελιστεί, αδιαφορώντας για την ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα.

Τη συμπεριφορά της Ε.Ε. έναντι της Ελλάδας, ο κυπριακός λαός τη γνωρίζει από πρώτο χέρι, αφού αυτή φέρει τεράστιες ευθύνες για την καταστροφή της οικονομίας της χώρας μας επιβάλλοντας το κούρεμα καταθέσεων με τη συνεργασία, δυστυχώς, της κυβέρνησης Αναστασιάδη – Συναγερμού.

Σημειώνουμε ότι μπροστά σ’ αυτή την απαράδεκτη και εκβιαστική συμπεριφορά των δανειστών της Ελλάδας, η κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού αντί να συμπαραστέκεται, συνεχίζει να σιωπά και να παρακολουθεί παθητικά και αδιάφορα. Προφανώς, η πολυδιαφημισμένη παρέμβαση του Προέδρου Αναστασιάδη προς τους εταίρους ήταν απλά ένα προπέτασμα καπνού.

 

Για τις Κυπριακές Αερογραμμές

 

Δεν φτάνει που η κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού καθυστερεί να καταβάλει τα δικαιώματα των εργαζομένων στις Κυπριακές Αερογραμμές, δεν φτάνει που έχει αθετήσει δεσμεύσεις της έναντι τους –αυτό βέβαια δεν αποτελεί έκπληξη, έκπληξη θα ήταν το αντίθετο- επιδιώκει κιόλας να τα κουτσουρέψει.

Η κυβερνητική επιμονή να ζητά από τους εργαζόμενους στις Κυπριακές Αερογραμμές, να αποποιούνται δικαιώματα με την υπογραφή τους, είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα. Η ενέργεια αυτή της κυβέρνησης έρχεται να προστεθεί σε σωρεία αποφάσεων της που αποδεικνύουν αυτό που γνωρίζει πλέον όλος ο λαός: ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για τα δικαιώματα και τα κεκτημένα των εργαζομένων. Την ενδιαφέρει μόνο να εξυπηρετεί τον πλούτο και το μεγάλο κεφάλαιο.

 

PREV

Συναντήσεις Γ.Γ. Κ.Ε. ΑΚΕΛ στη Βουλή της Πορτογαλίας

NEXT

Η κυβέρνηση να λάβει το μήνυμα από τη φωνή των εργαζομένων