Home  |  Βουλή   |  Συνάντηση στο Υπ. Μεταφορών για τον δρόμο Δένιας-Αστρομερίτη-Ευρύχου

Συνάντηση στο Υπ. Μεταφορών για τον δρόμο Δένιας-Αστρομερίτη-Ευρύχου

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης, συμμετείχε σήμερα σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων υπό την αρμόδια Υπουργό, κυρία Βασιλική Αναστασιάδου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Τμήματος Δημοσίων Έργων και των Προέδρων των Κοινοτικών Συμβουλίων του Συμπλέγματος Σολέας.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του ΑΚΕΛ και σε αυτή συμμετείχαν, επίσης, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, Νίκος Τορναρίτης και ο Πρόεδρος της Ε.Ε ΔΗΚΟ Λευκωσίας, Αλέκος Τρυφωνίδης. Σκοπός της σύσκεψης ήταν η ενημέρωση για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Αστρομερίτη-Ευρύχου (Α φάση) και Δένειας-Αστρομερίτη (Β φάση) και ο έλεγχος επί των χρονοδιαγραμμάτων που έχει καταθέσει η Κυβέρνηση για την υλοποίηση του έργου.

Σε σχέση με το τμήμα Αστρομερίτη-Ευρύχου, έχει διαφανεί από την σύσκεψη ότι υπάρχει ήδη πεντάμηνη καθυστέρηση σε σχέση με τα χρονοδιαγράμματα της Κυβέρνησης και οι προσφορές για την κατασκευή της πρώτης φάσης αναμένεται να προκηρυχθούν τον Σεπτέμβριο του 2020.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ ζήτησε όπως το Υπουργείο Μεταφορών προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και επικεντρωθεί στην αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων για την κατασκευή του έργου, η υλοποίηση του οποίου αναμένεται να δώσει πνοή στις κοινότητες του Συμπλέγματος Σολέας, ενώ παράλληλα θα αντιμετωπίσει την αυξημένη επικινδυνότητα του υφιστάμενου δρόμου. Παράλληλα, ζήτησε την δέσμευση της Κυβέρνησης στον αρχικό σχεδιασμό για κατασκευή αυτοκινητόδρομου τεσσάρων λωρίδων, θέση που υιοθετούν και οι επηρεαζόμενες κοινότητες

Αναφορικά με το τμήμα Δένειας-Αστρομερίτη (β φάση), έχει ολοκληρωθεί το αρχικό μέρος των μελετών και μετά την αξιολόγηση της γνωμάτευσης του Τμήματος Περιβάλλοντος, θα οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις.

Το ΑΚΕΛ θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του θέματος και θα παρέμβει, εφ’ όσον χρειαστεί, σε μια προσπάθεια να υλοποιηθεί το δίκαιο αίτημα των επηρεαζόμενων κοινοτήτων. Η επόμενη σύσκεψη για το εν λόγω θέμα έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Νοεμβρίου, στην οποία θα κληθούν όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες και εκπρόσωποι των επηρεαζόμενων κοινοτήτων.

04/07/2019

PREV

Εκτεθειμένο το Υπουργείο Παιδείας για τις εξετάσεις τετραμήνων

NEXT

Ερώτηση Γιώργου Λουκαΐδη για το θέμα της Κρατικής Βιβλιοθήκης