Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Συνάντηση ΑΚΕΛ με Κόμμα Εργατών Βελγίου | Ανησυχίες ΑΚΕΛ- PTB για το μέλλον των λαών της Ευρώπης

Συνάντηση ΑΚΕΛ με Κόμμα Εργατών Βελγίου | Ανησυχίες ΑΚΕΛ- PTB για το μέλλον των λαών της Ευρώπης

Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου που βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να συμμετέχει στο Φόρουμ “Ευρώπη για τους Λαούς”, πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπεία του Κόμματος Εργατών Βελγίου.

Στη συνάντηση τέθηκαν οι ανησυχίες των δύο κομμάτων για τις αυξανόμενες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και μεγάλο μέρος των πολιτών της Ευρώπης λόγω της συνεχιζόμενης ακρίβειας και των αυξανόμενων ανισοτήτων που είναι αποτέλεσμα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που επιβάλλουν οι κυρίαρχες ελίτ στην ΕΕ.

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη. Η ακροδεξιά εργαλειοποιεί τα αυξανόμενα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν μεγάλες μάζες στην ΕΕ καθώς επίσης και με τον λαϊκισμό της δημιουργεί ψευδαισθήσεις ανάμεσα στις ευρωπαϊκές κοινωνίες αναφορικά με τον ρόλο της ακροδεξιάς να αντιμετωπίσει τα προβλήματα. Η ακροδεξιά χρησιμοποιεί τον φόβο για το μεταναστευτικό ζήτημα και την ίδια ώρα κανονικοποιείται από τις δυνάμεις της δεξιάς οι οποίες είτε ανέχονται, είτε συνεργάζονται, είτε συγκυβερνούν μαζί της.

Οι δύο αντιπροσωπείες συμφώνησαν να συνεχίσουν την στενή συνεργασία που έχουν τόσο στο πλαίσιο του Ευρωκοινοβουλίου όσο και σε άλλα διεθνή και περιφερειακά φόρουμ.

Στην αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ συμμετείχε η Επικεφαλής του Τομέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών θεμάτων του Κόμματος, Βέρα Πολυκάρπου. Από μέρους του Κόμματος Εργατών Βελγίου στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος, David Pestieau και ο  Ευρωβουλευτής Marc Botenga.

PREV

Σχέδιο Ψηφίσματος ΑΚΕΛ για την καταδίκη της γενοκτονίας του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων

NEXT

Διορισμός ΔΚΤ - Ο Ν. Χριστοδουλίδης ξεπλένει τα τραπεζικά εγκλήματα