Home  |  Βουλή   |  Στόχος του ΑΚΕΛ ένα μονοασφαλιστικό, κοινωνικά ευαίσθητο και ανθρωποκεντρικό Γε.Σ.Υ

Στόχος του ΑΚΕΛ ένα μονοασφαλιστικό, κοινωνικά ευαίσθητο και ανθρωποκεντρικό Γε.Σ.Υ

Δήλωση Γιώργου Τ. Γεωργίου, Βουλευτή ΑΚΕΛ Λεμεσού

giatrΣήμερα άρχισε η συζήτηση στην Επιτροπή Υγείας της Βουλής, των περί Ίδρυσης Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (Γενικοί) Κανονισμοί του 2017.

Το ΑΚΕΛ επιθυμεί για ακόμα μια φορά να διαβεβαιώσει τον κυπριακό λαό για το γνήσιο ενδιαφέρον του να αποκτήσει η Κυπριακή Δημοκρατία, Γενικό Σύστημα Υγείας.

Για το σκοπό αυτό καταθέτει ιδέες και προτάσεις με στόχο το ΓΕΣΥ να έχει χαρακτήρα μονοασφαλιστικό, να είναι κοινωνικά ευαίσθητο και  ανθρωποκεντρικό.

Τονίζουμε, όμως ότι αυτό, δεν συνεπάγεται ότι για σειρά θεμάτων όπως είναι οι συγκεκριμένοι κανονισμοί, δεν έχουμε το δικαίωμα να διατυπώσουμε διαφορετική γνώμη.

Ειδικότερα για τα εργασιακά θέματα φαίνεται ξεκάθαρα ότι υπολείπονται διαλόγου. Υπάρχουν συγκεκριμένες διαφωνίες από Συντεχνίες και εμπλεκόμενα μέρη που επιβάλλουν όπως ολοκληρωθεί ο διάλογος.  Μετέωρα βήματα θα βλάψουν σοβαρά την επικείμενη μεταρρύθμιση στην υγεία.

Η Βουλή δεν μπορεί και δεν πρέπει να μετατραπεί σε διαιτητή, μεσολαβητή η δικαστήριο για τα εργασιακά θέματα.

Οφείλει η Κυβέρνηση και ο αρμόδιο Υπουργός Υγείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους, με συντεταγμένο διάλογο ώστε να ξεπεραστούν προβλήματα, ελλείψεις και αδυναμίες.

Το ΑΚΕΛ και η Κυπριακή Αριστερά είναι έτοιμη να συμβάλει δημιουργικά σ΄αυτό τον διάλογο ώστε να κατοχυρωθεί στην πράξη και ο κοινωνικός διάλογος και οι συλλογικές συμβάσεις και η ομαλή λειτουργία των δημοσίων νοσηλευτηρίων.

26 Απριλίου 2017

PREV

Παλινδρομήσεις Υπουργού Παιδείας

NEXT

Κλείσιμο του Κέντρου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων στις Κόκκινες στην Λάρνακα.