Home  |  Βουλή   |  Κλείσιμο του Κέντρου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων στις Κόκκινες στην Λάρνακα.

Κλείσιμο του Κέντρου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων στις Κόκκινες στην Λάρνακα.

Γραπτή δήλωση κ. Σκεύης

Δυστυχώς το κουτσούρεμα της κοινωνικής πρόνοιας και ο τερματισμός λειτουργίας των δομών της συνεχίζεται. Μετά το κλείσιμο της Στέγης Ηλικιωμένων και του Παιδοκομικού Σταθμού στις Κόκκινες,  πήρε σειρά το Κέντρο Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων στις Κόκκινες στην Λάρνακα.

Το ΚΑΠΗ στις Κόκκινες είναι πρόγραμμα που λειτουργεί το Συμβούλιο Εθελοντισμού Λάρνακας και παρέχει μια σειρά από υπηρεσίες όπως την παροχή προγεύματος και μεσημεριανού γεύματος σε συνταξιούχους, παράδοση φαγητού στο σπίτι όταν υπάρχει πρόβλημα μετακίνησης και πλύσιμο ρούχων. Κυρίως όμως αποτελούσε σημείο αναφοράς για τους ηλικιωμένους των Συνοικισμών Αγίων Αναργύρων, Κοκκίνων και Τσιακκιλερού.

Το ΚΑΠΗ κατάφερνε να λειτουργεί με την εθελοντική προσφορά των μελών του ΣΕΛ Λάρνακας αλλά και την κρατική χορηγία.  Δυστυχώς  η κρατική χορηγία για το 2016 μειώθηκε δραστικά και ταυτόχρονα ενημερώθηκε το ΣΕΛ ότι θα ήταν η τελευταία φορά που παραχωρείτο κρατική χορηγία. Όλα αυτά μαζί με άλλες υποχρεώσεις που εκκρεμούν, οδήγησαν το Συμβούλιο Εθελοντισμού Λάρνακας στο τερματισμό της λειτουργίας του προγράμματος.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η Κυβέρνηση άλλοτε άμεσα και άλλοτε έμμεσα τερματίζει τη λειτουργία δομών κοινωνικής πρόνοιας. Σε μια περίοδο μάλιστα που τα εισοδήματα των νοικοκυριών έχουν μειωθεί, η κυβέρνηση επιλέγει να στοχοποιήσει τις πιο ευάλωτες κοινωνικά ομάδες. Σήμερα, για ακόμη μια φορά οι χαμηλοσυνταξιούχοι και μάλιστα σε ένα προσφυγικό οικισμό καλούνται να πληρώσουν το success story της Κυβέρνησης.  Χθες ήταν οι παιδοκομικοί σταθμοί και τα κέντρα φροντίδας ατόμων με αναπηρίες, προηγουμένως  ήταν οι μονογονεικές οικογένειες  και δυστυχώς  δεν υπάρχει τέλος στον κατάλογο.

Καλούμε την Υπουργό Εργασίας να επανεξετάσει το συγκεκριμένο θέμα και να συνεχίσει να στηρίζει την πρωτοβουλία του Συμβουλίου Εθελοντισμού Λάρνακας να προσφέρει αυτές τις υπηρεσίες στους συνταξιούχους της περιοχής.

28 Απριλίου 2017

PREV

Στόχος του ΑΚΕΛ ένα μονοασφαλιστικό, κοινωνικά ευαίσθητο και ανθρωποκεντρικό Γε.Σ.Υ

NEXT

Tοποθέτηση AKEΛ για τις αναμενόμενες τουριστικές αφίξεις και τις ενέργειες προγραμματισμού για τη νέα τουριστική περίοδο