Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  «Στραγγαλισμός» και υπόσκαψη του κύρους των Τοπικών Αρχών

«Στραγγαλισμός» και υπόσκαψη του κύρους των Τοπικών Αρχών

Δήλωση Σταύρου Γερολατσίτη, επικεφαλής Γραφείου Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Τέλος ακίνητης περιουσίας

 

Νέα μεθοδευμένη προσπάθεια βρίσκεται σε εξέλιξη από πλευράς του Υπουργού Οικονομικών και αφορά την παραπέρα μείωση της εισπρακτικής ικανότητας των Τοπικών Αρχών.

Είναι φανερό πως στην προσπάθεια τους να περάσουν το νέο Νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μετέρχονται τέτοιες μεθόδους οι οποίες συνιστούν κατά τη γνώμη μας, «στραγγαλισμό» αλλά και πάρα πέρα υπόσκαψη του κύρους των Τοπικών Αρχών και της ίδιας τους της ύπαρξης και επιβίωσης.

Συγκεκριμένα έχουν προχωρήσει στην ετοιμασία Νομοσχεδίου με την οποία θέλουν να καταργήσουν το Δημοτικό Τέλος Ακίνητης Ιδιοκτησίας, ενοποιώντας το με το Φόρο Ακίνητης Ιδιοκτησίας, αλλά με πρόνοια στο Νόμο ότι τα τέλη θα εισπράττονται από το Γενικό Λογιστήριο με αποτέλεσμα η κατανομή του κονδυλιού να βρίσκεται αποκλειστικά στα χέρια της κυβέρνησης.

Το γεγονός αυτό συνιστά ακόμα ένα πλήγμα στην οικονομική αυτοτέλεια των Δήμων και κινείται σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση με τον εκσυγχρονισμό που επικαλούνται και την αποκέντρωση. Υπογραμμίζουμε ότι σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες το Δημοτικό Τέλος Ιδιοκτησίας αποτελεί μια από τις πιο ουσιώδεις και δίκαιες φορολογίες.

Καλούμε την Ένωση Δήμων και όλους τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης    ν’ αντιδράσουν μπροστά στη νέα αυτή μεθόδευση.

20/09/2014

PREV

Αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα της υγείας

NEXT

Στη σφαίρα της φαντασίας το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Πολίτης"