Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Σταθερά με την πλευρά της τρόικα τοποθετείται η κυβέρνηση

Σταθερά με την πλευρά της τρόικα τοποθετείται η κυβέρνηση

Γραπτή δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

Το ΑΚΕΛ επαναλαμβάνει τη θέση του ότι θα καταψηφίσει την αναπομπή του Προέδρου της Δημοκρατίας για αναστολή της νομοθεσίας για τις εκποιήσεις.

Αν η κυβέρνηση,  κατόπιν εορτής, όντως αισθάνεται ότι χρειάζεται να προστατευθεί, έστω και μεταβατικά, οποιαδήποτε κατηγορία μικρο- οφειλετών, τότε δεν έχει παρά να καταθέσει σχετικό νομοσχέδιο προς συζήτηση, τερματίζοντας τα επικοινωνιακά τεχνάσματα. Αν επίσης, όντως απέκτησε ξαφνικά ευαισθησία για τους μικρο- οφειλέτες, η κυβέρνηση θα πρέπει να εξηγήσει στους πολίτες γιατί άραγε αυτοί χρειάζονται προστασία από ένα νόμο που κατά τους κυβερνώντες είναι ανενεργός λόγω έλλειψης κανονισμών.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση εδώ και δυο χρόνια, με τις πράξεις  και τις παραλείψεις της, απέδειξε ότι τοποθετείται σταθερά με την πλευρά της τρόικα, των τραπεζιτών και των μεγαλο- οφειλετών. Είναι γι’ αυτό που το ΑΚΕΛ θα επιμείνει μέχρι τέλους στη δημιουργία ενός ουσιαστικού δικτύου προστασίας για όλους τους μικρο- οφειλέτες, θύματα της τραπεζικής κρίσης, των οποίων κινδυνεύει η πρώτη κατοικία ή η μικρή επαγγελματική τους στέγη από την ετεροβαρή νομοθεσία για τις εκποιήσεις.

16/02/2015

PREV

Oι τράπεζες να προχωρήσουν σε ουσιαστική αποκλιμάκωση των επιτοκίων

NEXT

Επίσκεψη στα ΜΙΕΕΚ και στην εσπερινή Τεχνική Σχολή που λειτουργούν στην Α’ Τεχνική στη Λεμεσό