Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Πρώτη ουσιαστική εξέλιξη εδώ και πολλούς μήνες η έναρξη γεωτρήσεων απο την ENI-KOGAS

Πρώτη ουσιαστική εξέλιξη εδώ και πολλούς μήνες η έναρξη γεωτρήσεων απο την ENI-KOGAS

 

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη
Έναρξη γεωτρήσεων από τις εταιρείες ENIKOGAS

 

Η έναρξη των ερευνητικών γεωτρήσεων στο οικόπεδο 9 από τις εταιρείες ENI-KOGAS αποτελεί αναμφίβολα ένα πολύ θετικό γεγονός, το οποίο ως ΑΚΕΛ χαιρετίζουμε.  Αποτελεί ίσως την πρώτη ουσιαστική εξέλιξη εδώ και πολλούς μήνες προς την κατεύθυνση της αξιοποίησης των υδρογονανθράκων που βρίσκονται στην κυπριακή  ΑΟΖ.

Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι οι εταιρείες έχουν υλοποιήσει τις συμβατικές τους υποχρεώσεις, όπως αυτές έχουν ξεκάθαρα καταγραφεί στα συμβόλαια που υπογράφηκαν τον Ιανουάριο του 2013. Οι γεωτρήσεις που είναι έτοιμες να αρχίσουν στο τεμάχιο 9 είναι ένα καθοριστικό βήμα προς την κατεύθυνση της υλοποίησης ενός στρατηγικού σχεδιασμού, ο οποίος έχει συμφωνηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Από την συμπεριφορά των εταιρειών διαφαίνεται ότι είναι έτοιμες να υλοποιήσουν το επιθετικό πρόγραμμα, το οποίο έχει συμφωνηθεί και το οποίο προβλέπει σε μικρό σχετικά χρονικό διάστημα μια σειρά από γεωτρήσεις στα οικόπεδα 2- 3 και 9.

Καλούμε την κυβέρνηση να αξιοποιήσει αυτό το γεγονός, να σταματήσει την πολιτική αδράνειας και κωλυσιεργίας και να εργαστεί προς την κατεύθυνση της υλοποίησης του σχεδιασμού που υπάρχει για την αξιοποίηση του πλούτου που βρίσκεται στην ΑΟΖ του τόπου μας.

Όσον αφορά τις τουρκικές προκλήσεις, αυτές είναι και απαράδεκτες και  καταδικαστέες.  Η κυβέρνηση οφείλει να τις αντιμετωπίσει, όπως και στο παρελθόν, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, μέσω μιας εξωστρεφούς εξωτερικής πολιτικής που θα υπερασπίζεται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

24/09/2014

PREV

Δεν συναινούμε στην προσπάθεια κυβέρνησης- τρόικας για μαζικές, αδιάκριτες εκποιήσεις

NEXT

Επιστολή του Γενικού Γραμματέα της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ προς τους Ευρωπαίους Αξιωματούχους