Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Πρόταση Νόμου του ΑΚΕΛ για την προστασία των δανειοληπτών

Πρόταση Νόμου του ΑΚΕΛ για την προστασία των δανειοληπτών

Διαβάστε εδώ την Πρόταση Νόμου

Το ΑΚΕΛ για ακόμα μια φορά με πράξεις, μακριά από δεσμεύσεις γενικού περιεχομένου, ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας με προτάσεις σοβαρές, υλοποιήσιμες, που αποκαθιστούν την ισονομία. Καταθέσαμε στην Βουλή πρόταση νόμου, με την οποία αποκαθιστούμε το δικαίωμα των δανειοληπτών να προσφεύγουν στην δικαιοσύνη∙ δικαίωμα που η Κυβέρνηση Αναστασιάδη –ΔΗΣΥ το 2018 κουτσούρεψε με νομοσχέδια που υπερψήφισε η πλειοψηφία της Βουλής. Πλέον, με την πρόταση νόμου μας, οι καταχρηστικές ρήτρες στις συμβάσεις δανείων ή υποθηκών, θα αποτελούν λόγο αναστολής διαδικασιών εκποίησης ακινήτου, όπως αυτό κατοχυρώνεται από ευρωπαϊκές οδηγίες. Ευρωπαϊκές οδηγίες που επί παραβάσει η Κυβέρνηση αγνοεί από το 2013.

Με την πρόταση μας δημιουργείται, επίσης, δίκτυ προστασίας για δανειολήπτες και τις οικογένειες τους ώστε σε περιπτώσεις εκποιήσεων και πριν αυτές ολοκληρωθούν, να ενεργοποιούνται διαδικασίες ώστε να διασφαλίζεται στέγη για αυτούς. Διαδικασίες που θα πρέπει να είναι επαρκείς κατά την κρίση του Επαρχιακού Δικαστηρίου, ώστε να διασφαλίζεται για όλους ανεξαιρέτως το δικαίωμα αξιοπρεπούς διαβίωσης και κοινωνικής ασφάλειας.

Απέναντι σε μια κυβέρνηση που υπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα και τις τράπεζες, το ΑΚΕΛ –με τις προτάσεις και τις πρωτοβουλίες του- αποτελεί την ασπίδα για την κοινωνία. Κανένα νοικοκυριό, κανένας μικροεπιχειρηματίας δεν πρέπει να βρεθεί στο δρόμο, εξαιτίας της τραπεζικής αυθαιρεσίας και της κυβερνητικής αδιαφορίας.

21/01/2021

PREV

Για τον πυρηνικό σταθμό στο Άκκουγιου

NEXT

Ανακοίνωση για την παρέμβαση Επιτρόπου Προστασίας Δικαιωμάτων Παιδιού για τα κέντρα φιλοξενίας αιτητών ασύλου