Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Πρόταση Νόμου ΑΚΕΛ: Παράταση αναστολής των εκποιήσεων μέχρι το τέλος του χρόνου

Πρόταση Νόμου ΑΚΕΛ: Παράταση αναστολής των εκποιήσεων μέχρι το τέλος του χρόνου

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου
για την πρόταση νόμου για παράταση της περιόδου αναβολής των εκποιήσεων

Το ΑΚΕΛ έχει καταθέσει Πρόταση Νόμου, με την οποία ζητείται η παράταση της περιόδου αναστολής των εκποιήσεων μέχρι το τέλος του χρόνου. Επειδή η περίοδος αναστολής των εκποιήσεων που αποφάσισαν οι τράπεζες έχει λήξει κι επειδή ανακοίνωσαν ότι δεν πρόκειται να ανανεώσουν την περίοδο αναστολής των εκποιήσεων, για αυτό κι εμείς έχουμε ενεργοποιήσει την πρόταση νόμου που είχαμε καταθέσει στην περίοδο του lock down.

Θεωρούμε ότι είναι επιβεβλημένη η παράταση της περιόδου αναστολής των εκποιήσεων, επειδή η ειδική περίοδος εξαιτίας της πανδημίας συνεχίζει να υπάρχει. Τα προβλήματα στην οικονομία και την κοινωνία συνεχίζουν να υπάρχουν και η εκτίμησή μας είναι ότι με την παρέλευση του χρόνου θα εντείνονται. Επιβάλλεται να προστατεύσουμε την κοινωνία, γι’ αυτό και έχουμε καταθέσει την πρόταση Νόμου, την οποία συμφωνήσαμε ότι θα συζητήσουμε την ερχόμενη Δευτέρα στην επόμενη συνεδρία της Επιτροπής Οικονομιών της Βουλής.

Η Πρότασή μας είναι στοχευμένη. Επικεντρώνει την προσοχή της στην προστασία της πρώτης κατοικίας αξίας μέχρι 350 χιλιάδες ευρώ και της μικρής επαγγελματικής στέγης. Θα ζητήσουμε, μετά από τη συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών κι αν συμφωνεί η πλειοψηφία των κομμάτων, να συζητηθεί το συντομότερο στην Ολομέλεια. Ήδη, οι τράπεζες έχουν αρχίσει τις διαδικασίες εκποιήσεων και πρέπει να προστατεύσουμε τους πολίτες που έχουν ανάγκη από προστασία.

05/10/2020

PREV

Το ΑΚΕΛ για τον θάνατο της ηθοποιού Άλκηστις Παυλίδου

NEXT

Πρόταση Νόμου του ΑΚΕΛ για διόρθωση στρεβλώσεων στο μειωμένο ΦΠΑ για την πρώτη κατοικία