Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Προσπάθεια να μετατοπίσουν σε άλλους τις δικές τους ασήκωτες ευθύνες

Προσπάθεια να μετατοπίσουν σε άλλους τις δικές τους ασήκωτες ευθύνες

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

Δημοσίευμα New York Times- Τραπεζική ληστεία

Το κατά παραγγελία σημείωμα της κυβέρνησης ΔΗΣΥ- Αναστασιάδη για την τραπεζική κρίση, το οποίο οι κυβερνώντες προώθησαν προς δημοσίευση στους New York Times, παραμένει μέχρι τώρα ορφανό ως προς τους δημιουργούς του, ενώ με τις χθεσινές δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το άφησε ορφανό και ως προς το περιεχόμενο του, απορρίπτοντας και την ουσία των όσων ατεκμηρίωτων αυτό καταγράφει.

Ενώ το σοβαρό ζήτημα παραμένει για τις σκοπιμότητες που το Προεδρικό ήθελε να εξυπηρετήσει με τη διαρροή ενός σημειώματος χωρίς συγγραφείς και χωρίς τεκμηρίωση, την ίδια ώρα οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου αδειάζουν τόσο τον Υπουργό Οικονομικών, όσο και το Συναγερμό, οι οποίοι προσέτρεξαν αμέσως να υιοθετήσουν το περιεχόμενο του εν λόγω σημειώματος.

Το αλαλούμ των κυβερνώντων και σ’ αυτό το θέμα καταδεικνύει την απέλπιδα προσπάθεια τους να μετατοπίσουν σε άλλους τις δικές τους ασήκωτες ευθύνες για την πολιτική προστασία που πρόσφεραν σε τραπεζίτες και στον πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιο Ορφανίδη, την ώρα που εξελισσόταν η τραπεζική ληστεία καθώς και για τη συναπόφαση τους τον Μάρτιο του 2013 να διαλύσουν το τραπεζικό σύστημα και μαζί την κυπριακή οικονομία.

Περεταίρω, είναι καταφανές ότι ο χρόνος που επέλεξαν για τη διαρροή, στόχευε στη μετατόπιση της πολιτικής ατζέντας, η οποία αφορούσε θέματα για τα οποία η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη στα μάτια των πολιτών. Προσπάθεια η οποία βεβαίως έπεσε στο κενό.

27/11/2014

PREV

Το Ηνωμένο Βασίλειο να ασκήσει την επιρροή του για άρση των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ

NEXT

Μήνυμα αλληλεγγύης στον αγώνα του Κυπριακού λαού απο τη 16η Διεθνή Συνάντηση Κομουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων