Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Προσπάθεια ισοπέδωσης της δημοκρατικής αντίστασης με την παρανομία και το πραξικόπημα

Προσπάθεια ισοπέδωσης της δημοκρατικής αντίστασης με την παρανομία και το πραξικόπημα

Δήλωση Άριστου Δαμιανού,
Επικεφαλής Γραφείου Νομικών Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Βουλευτή

Η απόφαση της κυβέρνησης Αναστασιάδη – Συναγερμού να κηδευθούν με πολιτειακές και στρατιωτικές τιμές, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών, δώδεκα καταδρομείς, οι οποίοι με την επίκληση της «διατεταγμένης αποστολής» συντάχθηκαν με τη χούντα και την ΕΟΚΑ Β’ για την κατάλυση της Δημοκρατίας το 1974, είναι προκλητική και καταδικαστέα.

Σε μια περίοδο που η τουρκική προκλητικότητα κορυφώνεται και η ενότητα γύρω από στόχους και συλλογικότητα θα έπρεπε να αποτελούν μέλημα όλων και πρωτίστως του Προέδρου της Δημοκρατίας, οι κυβερνώντες δικαιώνουν πραξικοπηματίες και προκαλούν τα δημοκρατικά αισθήματα της Αριστεράς αλλά και της πλειοψηφίας του κυπριακού λαού.

Καταδικάζουμε έντονα την προσπάθεια ισοπέδωσης της δημοκρατικής αντίστασης με την παρανομία και το πραξικόπημα. Η παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας αποτελεί προσβολή της μνήμης όσων αγωνίστηκαν και όσων θυσιάστηκαν για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία.

 

25/10/2014

PREV

Τοποθέτηση Γ.Γ. Κ.Ε. ΑΚΕΛ στο Εθνικό Συμβούλιο

NEXT

Διαψεύδονται καθημερινά οι προσδοκίες των κυβερνώντων από τους «συμμάχους» και εταίρους