Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Προκλητική και απαράδεχτη η δήλωση του κ. Χάσικου

Προκλητική και απαράδεχτη η δήλωση του κ. Χάσικου

Γραπτή δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

 

Οι δηλώσεις του κ. Χάσικου, με τις οποίες εξέφρασε την προτίμηση του για τη θρησκεία των 300 προσφύγων που η Κύπρος θα έχει την υποχρέωση να φιλοξενήσει, είναι απαράδεχτες και καταδικαστέες, αφού είναι στην ουσία τους ρατσιστικές.

Διακρίνοντας τους ανθρώπους σε επιθυμητούς και ανεπιθύμητους με βάση τη θρησκεία τους, ο κ. Χάσικος δυστυχώς παράγει και αναπαράγει ρατσιστικά στερεότυπα παρωχημένων εποχών.

Είναι πραγματικά προκλητικό, εν έτει 2015 να υπάρχει υπουργός ευρωπαϊκής χώρας ο οποίος να κρίνει ως ανεπιθύμητους τους μουσουλμάνους πρόσφυγες γιατί δήθεν δεν θα μπορέσουν να αφομοιωθούν στην κυπριακή κοινωνία. Η δήλωση αυτή είναι πολλαπλάσια προκλητική και απαράδεχτη, αφού ο κ. Χάσικος είναι υπουργός σε μια χώρα στην οποία ο μωαμεθανισμός είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη θρησκεία μαζί με την χριστιανική και το 1/5 των πολιτών της είναι μουσουλμάνοι με τους οποίους θέλουμε να συμβιώσουμε στο πλαίσιο μιας επανενωμένης πατρίδας.

Καλούμε τον Υπουργό Εσωτερικών να ανακαλέσει πάραυτα τις δηλώσεις του, όπως και την κυβέρνηση τη θέση της, αν αυτή είναι η επίσημη πολιτική της κυβέρνησης.

07/09/2015

PREV

Θλίψη και αγανάκτηση για την προσφυγική κρίση που δημιουργούν οι συνεχιζόμενοι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι

NEXT

Να εγκαταλείψουν την αντιλαϊκή νεοφιλελεύθερη πολιτική λιτότητας