Home  |  Βουλή   |  Προβλήματα βιομηχανικών περιοχών

Προβλήματα βιομηχανικών περιοχών

Δηλώσεις Κώστα Κώστα, βουλευτή ΑΚΕΛ – Αριστερά – Νέες Δυνάμεις,
μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου

Ως ΑΚΕΛ, για μια ακόμα φορά εκφράζουμε τις έντονες ανησυχίες μας αναφορικά με τα σοβαρά προβλήματα  ασφάλειας και κυρίως της έλλειψης υποδομών πυρόσβεσης στις βιομηχανικές περιοχές.

pirosvesi

Υπενθυμίζουμε ότι στις 11/10/16, παρουσιάστηκε στην Επιτροπή Εμπορίου και Βιομηχανίας, η οποία εδώ και 3 μήνες εξετάζει τα προβλήματα των Βιομηχανικών Περιοχών, επιστολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία αναφέρει ότι σε κάποιες Βιομηχανικές Περιοχές δεν υπάρχουν καθόλου ή υπάρχει μη ικανοποιητικός αριθμός υδροστομίων πυρόσβεσης και ότι σε κάποιες περιπτώσεις τα υδροστόμια έχουν επικαλυφτεί με άσφαλτο ή χώμα και επίσης ότι το βασικότερο πρόβλημα είναι η ανυπαρξία αντιπυρικών λωρίδων περιμετρικά των περιοχών. Υπενθυμίζουμε επίσης ότι, οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Εμπορίου είχαν δηλώσει άγνοια για την έρευνα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας γι’ αυτό και η Επιτροπή αποφάσισε να τους δώσει 15 μέρες για να μελετήσουν τρόπους επίλυσης του προβλήματος.

Σήμερα στην Επιτροπή, παρουσιάστηκε το αποτέλεσμα της επί τόπου επιθεώρησης όλων των βιομηχανικών περιοχών από εκπροσώπους του Υπουργείου Εμπορίου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η οποία αναφέρει επ’ ακριβώς σε ποια Βιομηχανική Περιοχή δεν υπάρχουν υδροστόμια και αντιπυρικές λωρίδες.

Ως Κόμμα, καλούμε την Κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα προτού θρηνήσουμε θύματα αλλά και  καταστροφές από πυρκαγιές. Πρόσφατα είχαμε 2 πυρκαγιές σε μεγάλη Βιομηχανική Περιοχή, στις οποίες από τύχη δε θρηνήσαμε θύματα και επιτέλους ας λειτουργήσουμε για μια φορά ως Κράτος, προληπτικά.

01 Νοεμβρίου 2016

PREV

Γιώργος Κ. Γεωργίου

NEXT

Δεν στοχεύουμε τα παιδιά, εντοπίζουμε τις αιτίες της παραβατικότητας