Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Περιφερειακή Συνάντηση για το Παλαιστινιακό φιλοξενεί το ΑΚΕΛ

Περιφερειακή Συνάντηση για το Παλαιστινιακό φιλοξενεί το ΑΚΕΛ

 New Picture

Το ΑΚΕΛ θα φιλοξενήσει στις 24- 25 Οκτωβρίου 2014 περιφερειακή συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών κομμάτων της Μέσης Ανατολής με θέμα το Παλαιστινιακό.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία των αντίστοιχων κομμάτων της Παλαιστίνης και του Ισραήλ, την οποία το κόμμα και η πατρίδα μας έχουν τη χαρά να φιλοξενήσουν.

 Το πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο διεξάγεται η περιφερειακή συνάντηση είναι γνωστό. Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η Σύνοδος των Δωρητών για την ανοικοδόμηση της Γάζας λίγες μόλις εβδομάδες από τα καταστροφικά αποτελέσματα της επιδρομής του Ισραήλ. Στη Συρία και στο Ιράκ  μαίνεται ο σεκταριστικός πόλεμος του «Ισλαμικού Κράτους» και συνεχίζονται οι επεμβάσεις του ΝΑΤΟ στην περιοχή, κλιμακώνοντας την αστάθεια.

Η Κύπρος όχι μόνο δεν μένει ανεπηρέαστη, αλλά η ανάφλεξη και ο πόλεμος στη γειτονιά μας, οι ανταγωνισμοί που αναπτύσσονται με φόντο τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους, την επηρεάζουν δραματικά. Το ΑΚΕΛ αναπτύσσει με αποφασιστικότητα πρωτοβουλίες διεθνούς αλληλεγγύης με τους αγωνιζόμενους λαούς και προβάλλει την αλληλεγγύη του κυπριακού λαού.

Στη συνάντηση θα παρευρεθεί ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο οποίος θα αναλύσει τις εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό και τις προκλήσεις της τουρκικής κυβέρνησης στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Συνάντηση αναμένεται να επικυρώσει ανακοινώσεις για τα πιο κάτω θέματα:

  1. Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό.
  2. Στήριξη του αγώνα των Κούρδων κατά του λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους».
  3. Καταδίκη των παρανομιών της Τουρκίας σε σχέση με την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στη Συνάντηση συμμετέχουν 10 κόμματα από χώρες της περιοχής, ενώ επιπρόσθετα εκπροσωπείται η Ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/ Βόρειας Πράσινης Αριστεράς και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης.

 

Οι εργασίες της Συνόδου θα πραγματοποιηθούν στα Αναπαυτήρια της ΠΕΟ στα Περβόλια (Gardens View) και θα ξεκινήσουν αύριο Παρασκευή 24 Οκτωβρίου στις 12μ με την εισηγητική ομιλία του Γ.Γ. της Κ.Ε. ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού και τις εισηγήσεις από το Κόμμα Λαού της Παλαιστίνης και του Κ.Κ. Ισραήλ. Οι εργασίες της περιφερειακής συνάντησης θα ολοκληρωθούν το μεσημέρι του Σαββάτου.

23/10/2014

PREV

Ομιλία Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού, στην εκδήλωση για την παρουσίαση του τόμου με τις πολιτικές αποφάσεις των συνεδρίων του ΚΚΚ-ΑΚΕΛ

NEXT

Η κυβέρνηση να αντισταθεί στις νέες απαιτήσεις του ΔΝΤ