Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Παράνομη εργοδότηση των συνεργατών των Υπουργών

Παράνομη εργοδότηση των συνεργατών των Υπουργών

Δήλωση Άριστου Δαμιανού Βουλευτή, Επικεφαλής Γραφείου Νομικών Κ.Ε. ΑΚΕΛ

Πριν δεκαοχτώ μήνες, ως Κοινοβουλευτική Ομάδα ΑΚΕΛ – Αριστερά – Νέες Δυνάμεις, εγγράψαμε θέμα στη Βουλή αναφορικά με την εργοδότηση των συνεργατών των Υπουργών της κυβέρνησης Αναστασιάδη- Συναγερμού. Ο τότε Γενικός Εισαγγελέας, είχε δηλώσει στη Βουλή ότι οι διορισμοί ήταν παράνομοι, ενώ θέμα προέκυψε και με το Γενικό Λογιστήριο, το οποίο κατέβαλλε και καταβάλλει μισθούς.

Ενάμιση χρόνο μετά και κατόπιν αριθμού συνεδριάσεων των αρμοδίων Επιτροπών Ελέγχου και Θεσμών στη Βουλή αλλά και πάμπολλων επιστολών Βουλευτών του ΑΚΕΛ – Αριστερά – Νέες Δυνάμεις, έχει ξεκαθαρίσει με επαναβεβαίωση από τον νυν Γενικό Εισαγγελέα και με επίσημη τοποθέτηση του Γενικού Ελεγκτή και της Γενικής Λογίστριας, ότι όντως οι διορισμοί αυτοί είναι παράνομοι.

Με σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων, η κυβέρνηση καλείται άμεσα όπως προβεί σε άρση της παρανομίας. Συνέχιση της πλήττει την ήδη τρωθείσα εικόνα της αλλά και παραβιάζει τη θεμελιώδη αρχή της χρηστής διοίκησης.

Ως ΑΚΕΛ αναγνωρίζουμε την ανάγκη του κάθε Υπουργού αλλά και κάθε πολιτικού προσώπου να έχουν δίπλα τους συμβούλους της εμπιστοσύνης τους. Ωστόσο αυτή η ανάγκη δεν μπορεί με κανένα τρόπο να δικαιολογήσει την αυθαιρεσία και την παρανομία, η οποία θα πρέπει να αρθεί και να τροχοδρομηθούν νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες.

26/11/2014

PREV

Έντονη ανησυχία για τις εξελίξεις αναφορικά με το φυσικό αέριο και τη διαπραγματευτική διαδικασία

NEXT

Οι αντιφάσεις στις δηλώσεις του κ. Ορφανίδη τότε και σήμερα, καταδεικνύουν την αναξιοπιστία του