Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Ο λαός απορρίπτει τις εκβιαστικές πρακτικές κυβέρνησης και τρόικα

Ο λαός απορρίπτει τις εκβιαστικές πρακτικές κυβέρνησης και τρόικα

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

Η κα Γιωρκάτζιη και ο κ. Ντράγκι, εναρμονισμένοι με τη ρητορική της κυβέρνησης Αναστασιάδη- ΔΗΣΥ, προτάσσουν πέραν της επόμενης δόσης και τη συμμετοχή στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, ως φόβητρο για επιβολή των εκποιήσεων.

Οι εκβιαστικές πρακτικές των τροϊκανών και της κυβέρνησης για να επιβάλουν πρόσθετα τιμωρητικά μέτρα σε βάρος της κοινωνίας και των πολιτών, απορρίπτονται όχι μόνο από το ΑΚΕΛ αλλά και από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

Υπογραμμίζουμε ότι ως ΑΚΕΛ θα αντισταθούμε σθεναρά σ’ αυτές τις εκβιαστικές πρακτικές, απορρίπτοντας την επιβολή βαθιά αντιλαϊκών μέτρων όπως οι εκποιήσεις. Όχι μόνο γιατί είναι κατάφωρα άδικες για τους συμπολίτες μας που είναι ήδη θύματα της τραπεζικής κρίσης, αλλά και γιατί κινούνται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση με αυτή που υποτίθεται θέλει να εξυπηρετήσει η πολιτική για ποσοτική χαλάρωση.

Ειδικότερα, το όποιο όφελος από την ποσοτική χαλάρωση, θα αναιρεθεί στο πολλαπλάσιο, αν επιβληθούν μαζικές εκποιήσεις στην κύρια κατοικία και στη μικρή επαγγελματική στέγη και γενικότερα αν συνεχιστούν τα τιμωρητικά μέτρα λιτότητας σε βάρος του λαού μας.

06/03/2015

PREV

Η εξαγγελία για σχολές κρατικών Πανεπιστημίων στη Λάρνακα να μην είναι πυροτέχνημα

NEXT

O Yπουργός Εμπορίου να προχωρήσει τάχιστα στην υιοθέτηση και των υπόλοιπων εισηγήσεων του Γενικού Ελεγκτή