Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Η εξαγγελία για σχολές κρατικών Πανεπιστημίων στη Λάρνακα να μην είναι πυροτέχνημα

Η εξαγγελία για σχολές κρατικών Πανεπιστημίων στη Λάρνακα να μην είναι πυροτέχνημα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Ε. ΑΚΕΛ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

Ως ΑΚΕΛ, τασσόμαστε διαχρονικά υπέρ της εγκατάστασης Σχολών ή Τμημάτων των Κρατικών Πανεπιστημίων στη Λάρνακα. Πρόκειται για μια εξέλιξη που, αν υλοποιηθεί, θα αποδώσει ευεργετικά πνευματικά, κοινωνικά και οικονομικά αποτελέσματα για την πόλη και την επαρχία της Λάρνακας.

Όμως, μέσα από τη συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος, ενισχύθηκαν οι αρχικές επιφυλάξεις μας ότι κατ’ αρχήν η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ημ. 29/10/2014, για αξιοποίηση του χώρου της Στέγης Αγίου Χαραλάμπους για στέγαση κάποιων Τμημάτων του Πανεπιστημίου Κύπρου, λήφθηκε κάτω από το βάρος των αντιδράσεων των Λαρνακέων για την εγκατάσταση των εργοστασίων λάσπης, χημικών και ραδιενεργών υλικών  στο Λιμάνι και στην Αραδίππου.

Το καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργείο της Παιδείας δεν εμπλέκεται στην απόφαση, πολλά κυβερνητικά τμήματα αγνοούν το θέμα, άλλες υπηρεσίες καταθέτουν ενστάσεις ενώ αρνητική στάση τηρεί το ΤΕΠΑΚ.

Το δε Πανεπιστήμιο Κύπρου αδρανεί και μέχρι στιγμής δεν έχει καταθέσει λεπτομερές επιχειρησιακό σχέδιο και μελέτη βιωσιμότητας του έργου.

Επιπρόσθετα, το συγκεκριμένο τεμάχιο εμπίπτει σε περιοχή Natura και Ramsar.

Ελπίζουμε, η συγκεκριμένη εξαγγελία να μην αποτελεί ένα άκαιρο, μετεκλογικό πυροτέχνημα. Διότι, τότε, οι ευθύνες του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και του Δημάρχου της Λάρνακας θα είναι τεράστιες και η κοροϊδία προς τους Λαρνακείς αφόρητη.

06/03/2015

PREV

Παρέμβαση Άριστου Δαμιανού κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση για την Εξωτερική Πολιτική της ΕΕ, με την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ κα Φεντερίκα Μονγκερίνι

NEXT

Ο λαός απορρίπτει τις εκβιαστικές πρακτικές κυβέρνησης και τρόικα