Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Ο κοινοβουλευτικός έλεγχος θα συνεχιστεί σε μια προσπάθεια να λάμψει η αλήθεια

Ο κοινοβουλευτικός έλεγχος θα συνεχιστεί σε μια προσπάθεια να λάμψει η αλήθεια

Δήλωση Άριστου Δαμιανού Βουλευτή, Επικεφαλής Γραφείου Νομικών Κ.Ε. ΑΚΕΛ

Τα δύο σχεδόν χρόνια διακυβέρνησης Αναστασιάδη- Συναγερμού μάς επιτρέπουν με βεβαιότητα πλέον να διαπιστώσουμε ότι αυτή η κυβέρνηση έχει εθιστεί στην παραπλάνηση της κοινωνίας.

Προτού καν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κ. Αναστασιάδης δεσμευόταν με την υπογραφή του ότι δεν θα ιδιωτικοποιούσε ημικρατικούς οργανισμούς. Προεκλογικά, αλλά και με την εκλογή του, δεσμευόταν και υπουργοί του έλεγαν ότι το κούρεμα καταθέσεων αποτελεί «ανόητη ιδέα». Στη συνέχεια για δεκαπέντε ολόκληρες μέρες παραπλανούσαν την κοινή γνώμη και τα πολιτικά κόμματα ισχυριζόμενοι ότι δεν είχαν στην κατοχή τους το σημαντικό έγγραφο Ντάουνερ.

Είναι για αυτό το λόγο που δεν μας ξενίζει το ανούσιο θέατρο που διαδραματίζεται καθημερινά αναφορικά με το θέμα της κας Γιωρκάτζη. Κακώς η κα Γιωρκάτζη διαφοροποίησε προς όφελος της τον όρο του συμβολαίου της που αφορούσε τη σύγκρουση συμφερόντων. Κακώς διεκδίκησε επιπρόσθετα ωφελήματα στον ήδη παχυλό μισθό της. Αλλά και κακώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχτηκε και έθεσε την υπογραφή του στο συμβόλαιο, ικανοποιώντας για λόγους που ο ίδιος πρέπει να εξηγήσει τις απαιτήσεις της κας Γιωρκάτζη.

Πέραν από την πολιτική ανεπάρκεια και τις σκοπιμότητες πίσω από την αλληλοεπίρριψη ευθυνών μεταξύ της Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας και του Προέδρου της Δημοκρατίας, επιπρόσθετα από τα ψέματα που δυστυχώς λέγονται από το Προεδρικό και την αυτοαναίρεση δηλώσεων, υπάρχει μια αλήθεια: την κα Γιωρκάτζη επέλεξαν και διόρισαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Συναγερμός αλλά σήμερα την «πυροβολούν».

Επειδή η κα Γιωρκάτζη αρνείται να τεκμηριώσει δημόσια ή να καταγγείλει στον Γενικό Εισαγγελέα τα όσα η ίδια ανέφερε περί απόπειρας εξαγοράς και εκβιασμού της και επειδή βλέπουν το φως της δημοσιότητας προσπάθειες κλεισίματος και αυτού του σκανδάλου, ο κοινοβουλευτικός έλεγχος θα συνεχιστεί σε μια προσπάθεια να λάμψει η αλήθεια.

Είναι ωστόσο ηλίου φαεινότερον ότι στο φόντο αυτής της σύγκρουσης βρίσκονται τεράστια οικονομικά συμφέροντα, Κυπρίων και ξένων.

 

26/11/2014

PREV

Το ΕΚ να στηρίξει τις προσπάθειες για αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους

NEXT

Να αποδοθούν ευθύνες για το νέο σκάνδαλο στις Κ.Α.