Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Ο ΔΗΣΥ μοίραζε και εύσημα για την στήριξη των τραπεζών το 2012

Ο ΔΗΣΥ μοίραζε και εύσημα για την στήριξη των τραπεζών το 2012

Δήλωση μέλους του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου για δηλώσεις του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου

Σε χθεσινές του δηλώσεις ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου έκανε αναφορά σε δήλωση του κ. Δημητριάδη ότι κράτησε στον αναπνευστήρα τις τράπεζες μέχρι να γίνουν οι προεδρικές εκλογές. Δήλωση με την οποία οι κυβερνώντες  συνεχίζουν να ισχυρίζονται ότι υπήρξε συμπαιγνία του διοικητή με την προηγούμενη κυβέρνηση στο θέμα.

Δεν επιθυμούμε να κάνουμε το δικηγόρο στον κ. Δημητριάδη. Εξάλλου σε καίρια ζητήματα είχαμε διαφωνήσει. Όμως ο ίδιος είχε ξεκαθαρίσει το περιεχόμενο της σχετικής δήλωσης. Οι τράπεζες κρατήθηκαν στη ζωή, μέχρι να υπογραφεί το μνημόνιο, που όπως είχε αποφασίσει το Γιούρογκρουπ θα γινόταν μετά τις προεδρικές εκλογές.

Σχετικά δε με τον ELA και τη στήριξη των τραπεζών, για τα οποία τώρα ο ΔΗΣΥ όψιμα αναζητεί ευθύνες, να θυμίσουμε ότι πρωταγωνίστησε στη στήριξη των τραπεζών. Όταν ψηφίστηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων το ποσό του 1.8 δις ευρώ για τη Λαϊκή Τράπεζα, ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου μοίραζε εύσημα και συγχαρητήρια προς όλους για την απόφαση. Το ίδιο έκανε ο ΔΗΣΥ το Νοέμβριο του 2012, όταν η Βουλή δύο φορές ψήφισε εγγυήσεις οι οποίες έδιναν τη δυνατότητα άντλησης επιπρόσθετου ELA. Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας.

13/03/2014

 Cyprus Financial Crisis

PREV

Ο Ανασχηματισμός αλλάζει πρόσωπα, όχι πολιτική

NEXT

Αντιφατική, με αργούς ρυθμούς η πολιτική της Κυβέρνησης στη διαχείριση του Φυσικού Αερίου