Home  |  Βουλή   |  Οσμή σκανδάλων πλανάται επί των δημόσιων πανεπιστημίων

Οσμή σκανδάλων πλανάται επί των δημόσιων πανεπιστημίων

Δήλωση Γιώργου Κ. Γεωργίου, Βουλευτή ΑΚΕΛ Λάρνακας 

Η Αριστερά στήριξε με συνέπεια και αποφασιστικότητα, ενάντια σε όλους όσοι αντιδρούσαν ακόμα και στην ιδέα της ίδρυσής τους, τα δημόσια πανεπιστήμια του τόπου.

Σεβόμαστε και εκτιμούμε το ακαδημαϊκό προσωπικό και το έργο που παράγεται στα πανεπιστήμιά μας. Όχι, όμως, τα όποια σκάνδαλα και τις διαπλοκές, που αναδεικνύονται το τελευταίο διάστημα και πλήττουν ανεπανόρθωτα την αξιοπιστία και το ρόλο των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Καταγγείλαμε, πρόσφατα, με τεκμηριωμένο τρόπο, στον Γενικό Ελεγκτή συμπεριφορές, τις οποίες θεωρούμε έκνομες και που ενδεχομένως συνιστούν και ποινικά αδικήματα, οι οποίες παρατηρούνται τόσο στο ΤΕΠΑΚ, όσο και στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Κάποια απ’ αυτά είδαν το φως της δημοσιότητας. Η διαρροή προς τα ΜΜΕ, σαφώς, δεν μας αφορά.

Ουδεμία αντίδραση από τα Διοικητικά Συμβούλια των δυο πανεπιστημίων. Μάλλον παρατηρείται μια προσπάθεια συγκάλυψης. Το Συμβούλιο του πανεπιστημίου Κύπρου «ανακαλύπτει» σκοπιμότητες πίσω από τις καταγγελίες, προεξοφλώντας και το αποτέλεσμα  της όποιας έρευνας από τον εσωτερικό τους ελεγκτή.

Το κύρος και η αξιοπιστία του Πανεπιστημίου Κύπρου δεν πλήττεται από τους καταγγέλλοντες αλλά από πράξεις και παραλείψεις των καταγγελλομένων.

Απαιτούμε από τον Γενικό Ελεγκτή να εξετάσει πάραυτα τις καταγγελίες μας και με τη συνδρομή της Νομικής Υπηρεσίας να διερευνήσει όλα τα ενδεχόμενα.

Είναι υποχρέωση όλων μας, πόσο μάλλον των αξιωματούχων των δημόσιων πανεπιστημίων, να εργαστούμε αποφασιστικά για να αντιμετωπίσουμε φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής, που ξεφυτρώνουν όπως τα μανιτάρια. Ιδιαίτερα για τους ανθρώπους του πνεύματος αυτή η υποχρέωση είναι διπλή.

09/05/2018

PREV

Πορεία υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

NEXT

Η κατάσταση στα Δημόσια Νοσηλευτήρια διολισθαίνει συνεχώς