Home  |  Βουλή   |  Οι Ναυτικοί Όμιλοι βρίσκονται στα όρια τους!

Οι Ναυτικοί Όμιλοι βρίσκονται στα όρια τους!

Δήλωση Άντρου Καυκαλιά μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας

Τα προβλήματα είναι πολλά, κάποια είναι γενικά και αφορούν το σύνολο των Ναυτικών Ομίλων και κάποια άλλα είναι ειδικά και αφορούν συγκεκριμένες ανάγκες των Ομίλων και των κολυμβητηρίων.

Γενικά ζητήματα:

  • Ανάγκη για ενίσχυση της οικονομικής στήριξης των Ομίλων. Με τα υφιστάμενα δεδομένα, στην πράξη, η χορηγία που λαμβάνουν από τον ΚΟΑ επιστρέφεται πίσω για τα έξοδα χρήσης.
  • Ρύθμιση του θέματος με τους επόπτες ασφαλείας. Επιβάλλεται η εφαρμογή της νομοθεσίας και η ανάληψη του κόστους εργοδότησης των εποπτών από τον ΚΟΑ.
  • Διευκολύνσεις και προτεραιότητα στην χρήση των κολυμβητηρίων στους Ναυτικούς Ομίλους σε σχέση με τους τουριστικούς πράκτορες και τον αθλητικό τουρισμό.
  • Ανάγκη για ενίσχυση των υποδομών και των εγκαταστάσεων, καθώς και για συστηματική συντήρηση των κολυμβητηρίων.

Πιο ειδικά προβλήματα:

Κολυμβητήριο Λευκωσίας: Ανάγκη για άμεση αναβάθμιση του Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου Λευκωσίας. Τα αυξημένα λειτουργικά προβλήματα έχουν «καταντήσει» το Κολυμβητήριο ανίκανο να υποστηρίξει την αποστολή του. Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο Νοέμβριο ανέστειλε τη λειτουργία του, ενώ εδώ και χρόνια αδυνατεί να διοργανώσει αγώνες.

Κολυμβητήριο Λακατάμιας: Ο Δήμος Λακατάμιας αφέθηκε αβοήθητος από τον ΚΟΑ με αποτέλεσμα να αδυνατεί να υποστηρίξει τη λειτουργία του Κολυμβητηρίου Λακατάμιας.

Κολυμβητήριο Αγρού: Το κολυμβητήριο παραμένει κλειστό από το Νοέμβριο του 2018 με την Αρμόδια Αρχή και την κυβέρνηση ακόμα να ψάχνουν για λύσεις.

Επιβάλλεται άμεσα να βρεθούν λύσεις ώστε τα κολυμβητήρια να είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν την κοινωνία και τον αθλητισμό.

05/02/2020

PREV

Δηλώσεις Ανδρέα Φακοντή μετά την συνεδρία της Επιτροπή Εργασίας

NEXT

Η λειτουργία του λιμανιού Λεμεσού επηρέασε δραματικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων Ζακακίου