Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Οι Κυπριακές Αερογραμμές μπορούν να διασωθούν

Οι Κυπριακές Αερογραμμές μπορούν να διασωθούν

Επιστολή Γ.Γ. Κ.Ε. ΑΚΕΛ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
για τις Κυπριακές Αερογραμμές

 

cyprus airawaysΟ Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, απέστειλε την 1η Δεκεμβρίου 2014, επιστολή  στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με θέμα τις εξελίξεις στις Κυπριακές Αερογραμμές.

Στην επιστολή του ο Γενικός Γραμματέας εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το μέλλον των Κυπριακών Αερογραμμών υπογραμμίζοντας ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές με σωστές και στοχευμένες ενέργειες μπορούν να διασωθούν.

Παρατίθεται αυτούσια η επιστολή:

«Επικοινωνώ μαζί σας για να εκφράσω τις έντονες ανησυχίες μου για το μέλλον των Κυπριακών Αερογραμμών (Κ.Α.), ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Ως ΑΚΕΛ εδώ και μήνες έχουμε καλέσει τόσο την Κυβέρνηση όσο και το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ) της εταιρείας να πάρουν εκείνες τις αποφάσεις και τα μέτρα που μοναδικό στόχο έχουν τη διάσωση της εταιρείας, για το καλό του τόπου, της οικονομίας και των εργαζομένων.

Θεωρώ περιττό να αναπτύξω σε εσάς τα πολιτικά και οικονομικά οφέλη από τη συνέχιση της λειτουργίας των Κ.Α. Είμαι σίγουρος ότι γνωρίζετε τόσο το οικονομικό όσο και το κοινωνικό κόστος από πιθανό κλείσιμο των Κ.Α. Υπογραμμίζω ότι έγκυρες μελέτες τοποθετούν το οικονομικό κόστος στα €180 – 300 εκ.

Ακόμα περισσότερο με ανησυχεί η διάτρητη και παράτυπη διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή που ακολουθήθηκε. Με «ποιοτικά» δήθεν κριτήρια αποκλείστηκαν σχεδόν όλοι οι ενδιαφερόμενοι με εξαίρεση τηνRyanair και την Aegean. Παράλληλα, αντί της επιλογής στρατηγικού επενδύτη που θα μπορούσε να επενδύσει με συμμετοχή στο κεφάλαιο των Κ.Α. καταλήξαμε σε αδιέξοδες επιλογές που περιλαμβάνουν αποκλειστικά και μόνο το κλείσιμο της εταιρείας και την πώληση, σε εξευτελιστικές τιμές, του εμπορικού σήματος και των περιουσιακών στοιχείων.

Είναι πεποίθηση μου ότι με σωστές και στοχευμένες ενέργειες οι Κ.Α. μπορούν να σωθούν. Ως ΑΚΕΛ προτείνουμε έστω και την υστάτη να ακολουθηθεί η ακόλουθη διαδικασία:

1.    Άμεση ακύρωση των παράτυπων διαδικασιών ξεπουλήματος των Κ.Α.

2.    Δημιουργία υποστηρικτικής ομάδας ενισχυμένης με τεχνογνωσία με στόχο την υπεράσπιση της Κυπριακής υπόθεσης ενώπιον της Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

3.    Αντικατάσταση του νεοδιορισθέντος Δ.Σ. με πρόσωπα με επιστημονική τεχνογνωσία στον τομέα των αερομεταφορών.

4.    Ανάπτυξη αγαστής συνεργασίας του Δ.Σ με τους εργαζομένους με στόχο την από κοινού προσπάθεια διάσωσης των Κ.Α.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτή η μάχη μπορεί να κερδηθεί.

Εξοχότατε κ. Πρόεδρε,

Ως ΑΚΕΛ από τη στιγμή που θα πεισθούμε ότι μοναδικός και αποκλειστικός στόχος της Κυβέρνησης θα είναι η διάσωση των Κ.Α. είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε την Κυβέρνηση στις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει για την υπεράσπιση της υπόθεσης μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.»

5/12/2014

PREV

Πρόσωπο που θα εργαστεί για εξυγίανση και κάθαρση

NEXT

Μεθόδευση κλεισίματος των Κυπριακών Αερογραμμών