Home  |  Βουλή   |  Οι εργοδοτικές οργανώσεις επιχειρούν να αναβάλουν ξανά τη ψήφιση του ν/σ για την Ενιαία Υπηρεσία Επιθεωρήσεων

Οι εργοδοτικές οργανώσεις επιχειρούν να αναβάλουν ξανά τη ψήφιση του ν/σ για την Ενιαία Υπηρεσία Επιθεωρήσεων

Δήλωση Αντρέα Φακοντή, Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας

«Με νέα αιτήματα οι εργοδοτικές οργανώσεις επιχειρούν και πάλι να αναβάλουν τη ψήφιση του νομοσχεδίου για την Ενιαία Υπηρεσία Επιθεωρήσεων»

Εδώ και δυόμιση χρόνια ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και εργοδοτικές οργανώσεις με διάφορες προφάσεις καθυστερούν τη ψήφιση αυτού του πολύ σημαντικού νομοσχεδίου, το οποίο θα συμβάλει στην πιο στοχευμένη αντιμετώπιση του φαινομένου της αδήλωτης εργασίας, αλλά και στην αποτελεσματικότερη προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι είμαστε και πάλι στο ίδιο έργο θεατές. Σήμερα για ακόμη μια φορά η Υπουργός Εργασίας ενημέρωσε ξανά την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας ότι οι εργοδοτικές οργανώσεις απέστειλαν μόλις πριν από 4 μέρες νέα επιστολή με την οποία ζητούν να συζητηθούν και πάλι κάποια ζητήματα.

Επαναλαμβάνουμε ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο, το οποίο βρίσκεται ενώπιον της Κ.Ε. Εργασίας εδώ και δυόμιση χρόνια, ένα νομοσχέδιο για το οποίο έχουν τοποθετηθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι κατ΄ επανάληψη και έχουν λάβει τις απαιτούμενες εξηγήσεις, ένα νομοσχέδιο το οποίο θα συμβάλει στην ορθότερη εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας.

Η όλη στάση των εργοδοτικών οργανώσεων επιβεβαιώνει, δυστυχώς, τους φόβους και τις έντονες ανησυχίες μας για σκοπιμότητες και προσπάθεια εξυπηρέτησης της μερίδας των εργοδοτών που καταστρατηγεί τα εργασιακά δικαιώματα.

Το ΑΚΕΛ στηρίζει την παραπομπή του νομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων. Καλούμε την κυβέρνηση να ενεργήσει με τρόπο αποφασιστικό ώστε να σταματήσει ο εμπαιγμός. Καλούμε, επίσης, όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν (οι οποίες είναι πολλές) και να τοποθετηθούν ξεκάθαρα υπέρ ή εναντίον της προτεινόμενης νομοθεσίας.

Οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν, ποιοι έχουν ως ύψιστη προτεραιότητα την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και ποιοι όχι. Ποιοι στηρίζουν τους σωστούς εργοδότες και ποιοι κάνουν πλάτες στη μερίδα της εργοδοσίας που παρανομεί εις βάρος των εργαζομένων αλλά και εις βάρος των σωστών εργοδοτών.

5/11/2019

PREV

Δηλώσεις Κώστα Κώστα μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου και Ενέργειας

NEXT

Δηλώσεις Άντρου Καυκαλιά για το Σχέδιο ΕΣΤΙΑ και τις οφειλές τραπεζών προς το Κράτος