Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Οι οικονομίστικες προσεγγίσεις στην Υγεία οδήγησαν σε χάος

Οι οικονομίστικες προσεγγίσεις στην Υγεία οδήγησαν σε χάος

teli_nosilias[1]

Ανακοίνωση

Το ΑΚΕΛ παρακολουθεί με έντονη ανησυχία και προβληματισμό τα συμβάντα στον Τομέα Υγείας. Δυστυχώς οι προειδοποιήσεις μας ότι οι οικονομίστικες προσεγγίσεις στην Υγεία θα οδηγήσουν σε χάος, συμφόρηση των κρατικών νοσηλευτηρίων και επιδείνωσης διαχρονικών προβλημάτων, δυστυχώς επαληθεύονται.
Παρά τα όποια αρνητικά συνεχίζουν να υπάρχουν σε πρακτικές που ακολουθούνται στο δημόσιο τομέα της υγείας, θεωρούμε απαράδεκτη την προσπάθεια της κυβέρνησης να θυματοποιεί τους εργαζομένους για να κερδηθούν εντυπώσεις και να δικαιολογηθούν οι ανεπάρκειες στην πολιτική της Κυβέρνησης στον τομέα αυτό. Οι λειτουργοί υγείας κατά βάση καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, με αυτοθυσία και αυταπάρνηση για να προσφέρουν ποιοτική φροντίδα υγείας.
Καλούμε την Κυβέρνηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να προχωρήσει άμεσα στην εφαρμογή του ΓΕΣΥ. Η διεκδίκηση αναβολής της εφαρμογής του ΓΕΣΥ μας ανησυχεί. Προειδοποιούμε ότι το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει τη μάχη για να σταματήσει την προσπάθεια ξεπουλήματος των υπηρεσιών υγείας στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και τις ασφαλιστικές εταιρείες. Καλούμε τους πολίτες και τους εργαζόμενους να σταθούν δίπλα μας εμπόδιο στην γκετοποίηση των κρατικών νοσηλευτηρίων και στο ξεπούλημα του εθνικού πλούτου μας στην υγεία σε ιδιωτικά κεφάλαια.

08/03/2014

PREV

Η κυβέρνηση να χειριστεί με περισσότερη σοβαρότητα τα θέματα του Φυσικού Αερίου

NEXT

Χαιρετισμός Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού, στην εκδήλωση της ΠΟΓΟ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας