Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Να ορθώσουμε ανάστημα απέναντι στην τρόικα

Να ορθώσουμε ανάστημα απέναντι στην τρόικα

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη
Απάντηση στον Χάρη Γεωργιάδη

Η κυβέρνηση διά του Υπουργού Οικονομικών, επιμένει ότι το κυπριακό μνημονιακό πρόγραμμα εξελίσσεται περίφημα όπως και η ίδια η οικονομία.

Συνεχίζουν να ισχυρίζονται ότι γυρίσαμε σελίδα. Όντως γυρίσαμε πολλές σελίδες. Προς τα πίσω όμως. Τα τιμωρητικά μέτρα λιτότητας και απορύθμισης που ακόμη επιβάλλονται στο λαό μας από την κυβέρνηση και την τρόικα, εκτός από τεράστιο κοινωνικό κόστος, διατηρούν την κυπριακή οικονομία ως αρνητική πρωταθλήτρια πανευρωπαϊκά σ’ όλους σχεδόν τους βασικούς δείχτες. Αυτό επαναβεβαίωσε και η τελευταία έκθεση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, καταγράφοντας τη σημαντική αύξηση της ύφεσης στη χώρα μας.

Επιβάλλεται κατά συνέπεια να γυρίσουμε σελίδα, αυτή τη φορά κινούμενοι προς τα μπροστά. Ορθώνοντας ανάστημα απέναντι στην τρόικα και αφήνοντας στο παρελθόν τις πρακτικές υποτέλειας και δογματικής προσκόλλησης στο μνημόνιο. Στοχεύοντας στην ουσιαστική ανάπτυξη της οικονομίας και εγκαταλείποντας τις καταστροφικές πολιτικές της λιτότητας, της εσωτερικής υποτίμησης μισθών και συντάξεων, τον ακρωτηριασμό του κοινωνικού κράτους και το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου της χώρας μας.

16/02/2015

PREV

Επιδείνωση της ύφεσης στην οικονομία

NEXT

Oι τράπεζες να προχωρήσουν σε ουσιαστική αποκλιμάκωση των επιτοκίων