Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Επιδείνωση της ύφεσης στην οικονομία

Επιδείνωση της ύφεσης στην οικονομία

Δήλωση του Αναπληρωτή Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις, Σταύρου Ευαγόρου

Επιδείνωση της ύφεσης στην οικονομία

Ενώ η οικονομική δραστηριότητα στην Ευρωπαϊκή ένωση παρουσιάζει ισχνή έστω επιτάχυνση, δυστυχώς η κυπριακή οικονομία για 14ο συνεχόμενο τρίμηνο συρρικνώνεται.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν χτες από την Στατιστική Υπηρεσία και την Eurostat η κυπριακή οικονομία συρρικνώθηκε με μεγαλύτερο ρυθμό το 4ο τρίμηνο του 2014 σε σύγκριση με προηγούμενη μείωση ενισχύοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο τις εκτιμήσεις ότι η ύφεση θα συνεχιστεί και μέσα στο 2015.

Ο αρνητικός ρυθμός ανάπτυξης του τέταρτου τριμήνου κατά -1,9% του ΑΕΠ, αποτελεί την χειρότερη επίδοση ανάμεσα σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η επόμενη χειρότερη επίδοση είναι -0,3% και η τρίτη χειρότερη -0,1%.

Λαμβάνοντας υπόψη τις αρνητικές επιπτώσεις πάνω στην κυπριακή οικονομία από τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία φαίνεται ότι ούτε το 2015 τα πράγματα θα είναι ρόδινα. Σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης ο πλείστοι οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η ύφεση θα συνεχιστεί.

Κατά τ΄άλλα ο Πρόεδρος της χώρας δηλώνει ότι πάμε καλά ενώ μόλις προχθές ο Υπουργός Οικονομιών μας είπε ότι βρισκόμαστε σε πορεία ανάκαμψης.

Είναι λοιπόν απορίας άξιον πως γίνεται τα καλύτερα παιδιά της Τρόϊκας να φέρνουν συνεχώς τα χειρότερα οικονομικά αποτελέσματα.

Ως ΑΚΕΛ δεν επιχαίρουμε για τα κακά αποτελέσματα. Αντίθετα καλούμε για ακόμα μια φορά την κυβέρνηση να επεξεργαστεί και προωθήσει πολιτική ανάπτυξης με έργα και κίνητρα για την ανάπτυξη εγκαταλείποντας την αποτυχημένη πολιτική της λιτότητας η οποία βαθαίνει περισσότερο την ύφεση.

Ενόσω η Κυβέρνηση βρίσκεται εγκλωβισμένη στην μνημονιακή της Νιρβάνα, δυστυχώς η άνοιξη θα βρίσκεται μακριά.

Διαβάστε επίσης:

  • Αδιέξοδη η πολιτική της κυβέρνησης σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο
    Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη
    Περισσότερα στη σελίδα: http://www.akel.org.cy/?p=5142
  • Άλλα λένε οι κυβερνώντες κι άλλα οι στατιστικές
    Γραπτή δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη
    Περισσότερα στη σελίδα: http://www.akel.org.cy/?p=5105
PREV

Να βρει μιμιτές και απο το υπόλοιπο τραπεζικό σύστημα η πρωτοβουλία του Συνεργατισμού

NEXT

Να ορθώσουμε ανάστημα απέναντι στην τρόικα