Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Να απορριφθούν απερίφραστα και ασυζητητί οι θέσεις του Ερσίν Τατάρ και της Τουρκίας για διχοτομικές λύσεις

Να απορριφθούν απερίφραστα και ασυζητητί οι θέσεις του Ερσίν Τατάρ και της Τουρκίας για διχοτομικές λύσεις

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου
για την αποψινή συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων

Η αποψινή συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων πραγματοποιείται σε ένα αρνητικό περιβάλλον δεδομένης της τουρκικής επιθετικότητας και των τετελεσμένων που δρομολογεί στο Βαρώσι, της τουρκικής αξίωσης για λύση δύο κρατών και του παρατεταμένου διαπραγματευτικού κενού στο Κυπριακό.

Οι θέσεις του Ερσίν Τατάρ και της Τουρκίας για εγκατάλειψη της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας και αναζήτηση συνομοσπονδιακών και διχοτομικών λύσεων για το Κυπριακό πρέπει να απορριφθούν απερίφραστα και ασυζητητί. Μπροστά σε αυτή την στάση της τουρκικής πλευράς, η ελληνοκυπριακή πλευρά καλείται να είναι διπλά συνεπής, ξεκάθαρη και πειστική στη δέσμευσή της για λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα όπως την περιγράφουν τα Ηνωμένα Έθνη. Καλείται να είναι πειστική στην ετοιμότητά της για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά στο συμφωνημένο πλαίσιο, όπως ο ΓΓ του ΟΗΕ διαμήνυσε πολλές φορές ότι είναι ο στόχος.

Το ΑΚΕΛ διαμηνύει ότι η οριστικοποίηση της διχοτόμησης της πατρίδας μας θα σημάνει νέο κύκλο ανασφάλειας και έντασης στην ιστορία της Κύπρου, που θα αποβεί σε βάρος όλων των Κυπρίων, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Μόνο η απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας μπορεί να διασφαλίσει μόνιμη ειρήνη και ασφάλεια για ολόκληρο τον λαό μας.

PREV

Δεν περνά μέρα που να μην αποκαλυφθεί και νέα πτυχή του σκανδάλου με τα «χρυσά» σκάνδαλα που έστησε η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ

NEXT

Πάνω από 6300 διαβατήρια έδωσε η κυβέρνηση Αναστασιάδη