Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Δεν περνά μέρα που να μην αποκαλυφθεί και νέα πτυχή του σκανδάλου με τα «χρυσά» σκάνδαλα που έστησε η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ

Δεν περνά μέρα που να μην αποκαλυφθεί και νέα πτυχή του σκανδάλου με τα «χρυσά» σκάνδαλα που έστησε η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ

Δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου, για τον πραγματικό αριθμό των «χρυσών» διαβατηρίων

Δεν περνά μέρα που να μην αποκαλυφθεί και νέα πτυχή του σκανδάλου με τα «χρυσά» σκάνδαλα που έστησε η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ.

Σήμερα έχει αποκαλυφθεί ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να ξεγελάσει την Κομισιόν για τον πραγματικό αριθμό των πολιτογραφήσεων που έγιναν στο πλαίσιο του προγράμματος των «χρυσών» διαβατηρίων.

Η κυβέρνηση κατέγραψε μόνο τις πολιτογραφήσεις των επενδυτών και όχι τα μέλη των οικογενειών τους, στα οποία αυτόματα παραχωρούνταν υπηκοότητες.

Για να αντιληφθεί κανείς πόσο ουσιώδης είναι η διαφορά, μπορεί απλά να αναλογιστεί το παράδειγμα του γνωστού Σαουδάραβα που παραχωρούσε το τζετ του για τις οικογενειακές διακοπές του Προέδρου. Στην επένδυση εκείνη μόνο 6 πρόσωπα ήταν επενδυτές, εντούτοις έλαβαν κυπριακή υπηκοότητα άλλα 36 άτομα, παιδιά, γυναίκες, δεύτερες γυναίκες και πεθερικά.

Η κυβέρνηση οφείλει να τοποθετηθεί στο θέμα και να πάψει να κρύβεται. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση οφείλει να δημοσιοποιήσει τον συνολικό αριθμό των πολιτογραφήσεων που ενέκρινε τόσο για επενδυτές όσο και για τους συγγενείς τους.

PREV

Η κυβέρνηση σε ρόλο επιτήδειου ουδέτερου σ’ ένα καραμπινάτο σκάνδαλο

NEXT

Να απορριφθούν απερίφραστα και ασυζητητί οι θέσεις του Ερσίν Τατάρ και της Τουρκίας για διχοτομικές λύσεις