Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Νέα κρούσματα αυθαιρεσιών και αυταρχισμού του ΔΗΣΥ

Νέα κρούσματα αυθαιρεσιών και αυταρχισμού του ΔΗΣΥ

Δήλωση Σταύρου Γερολατσίτη, επικεφαλής Γραφείου Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κ.Ε. ΑΚΕΛ

Με αφορμή τον καταρτισμό σε σώμα της νέας Εθνικής Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή των Περιφερειών (αντιπροσωπευτικό συλλογικό όργανο Τοπικών και Περιφερειακών αρχών της Ευρώπης) θέλουμε να καταγγείλουμε τον αυταρχισμό και τον ετσιθελισμό που επέδειξε γι’ ακόμα μια φορά ο ΔΗΣΥ σε μια προσπάθεια Συναγερμικοποίησης των πάντων.

Συγκεκριμένα η Αντιδήμαρχος Λευκωσίας και στέλεχος του ΔΗΣΥ συνεπικουρούμενη και από άλλα μέλη της Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή των Περιφερειών που ανήκουν στο ΔΗΣΥ, αλλά και τα κόμματα ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ, προσπάθησαν να εκμαιεύσουν για τους εαυτούς τους, αξιώματα στο προεδρείο της Επιτροπής, παραγκωνίζοντας και αγνοώντας προκλητικά το μέχρι σήμερα επικεφαλής της Αντιπροσωπείας, Γιώργο Γεωργίου, Δήμαρχο Κάτω Πολεμιδιών η θητεία του οποίου λήγει τον ερχόμενο μήνα. Το  χειρότερο, είναι ότι προκειμένου να υλοποιήσουν τις μεθοδεύσεις τους παράκαμψαν ακόμη και τους ίδιους τους Κανονισμούς που διέπουν τη λειτουργία του ευρωπαϊκού αυτού θεσμικού οργάνου.

Δυστυχώς, συνυπεύθυνη σε αυτή την πράξη ήταν και η Ένωση Δήμων, η οποία όφειλε να προστατεύσει τους θεσμούς στους οποίους συμμετέχει.

Καταγγέλλουμε λοιπόν αυτή την αντιδημοκρατική συμπεριφορά των επιβουλών και των προειλημμένων αποφάσεων και ψηφοφοριών που τραυματίζουν την ίδια τη δημοκρατία αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

14/01/2015

PREV

Πολλά τα ερωτήματα από το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών

NEXT

Έπραξαν και οι ίδιοι αυτό που εφεύραν ως δήθεν αιτία κλεισίματος των Κ.Α.