Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Με τον πόνο των ιδιοκτητών κατεχόμενης περιουσίας «παίζει» ο Υπουργός Εσωτερικών

Με τον πόνο των ιδιοκτητών κατεχόμενης περιουσίας «παίζει» ο Υπουργός Εσωτερικών

Δήλωση Σκεύης Κουκουμά, βουλευτή ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις για τις προσφυγές ιδιοκτητών κατεχόμενης περιουσίας στην «Επιτροπή Αποζημιώσεων»

Με τον πόνο και τις δυσκολίες των ιδιοκτητών κατεχόμενης περιουσίας φαίνεται ότι «παίζει» ο Υπουργός Εσωτερικών αφού με πρόσφατες δηλώσεις του κομπάζει, ότι η πολιτική της Κυβέρνησης ήταν αυτή που οδήγησε στη μείωση των προσφυγών στην «Επιτροπή Αποζημιώσεων».

Είναι πραγματικά τραγελαφικό, ενώ έχουν ουσιαστικά εξανεμίσει την προσφυγική πολιτική, να θεωρούν ότι αυτές οι πολιτικές, απέτρεψαν τις προσφυγές στην «Επιτροπή Αποζημιώσεων».

Είναι γνωστό ότι ακόμα και τα ψίχουλα που έχει πανηγυρικά εξαγγείλει ο Υπουργός πριν από ένα χρόνο αλλά και σε πρόσφατη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων, Εγκλωβισμένων, Αγνοουμένων και Παθόντων, τα οποία αντιμετωπίζουν επιδερμικά το πρόβλημα, δεν έχουν ακόμη προωθηθεί και έχουν μείνει «έπεα πτερόεντα».

Να υπενθυμίσουμε τον Υπουργό ότι επί δικής του θητείας στο Υπουργείο Εσωτερικών έχουν τερματιστεί σειρά σχεδίων που στήριζαν τον προσφυγικό κόσμο και ιδιαίτερα τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα των προσφύγων.

Εάν ο Υπουργός αναγνώσει ξανά τα στατιστικά στοιχεία θα αντιληφθεί ότι οι προσφυγές στην «Επιτροπή» μειώνονται από το 2011 και μετά, παρά την όξυνση της οικονομικής κρίσης. Στην δική μας αντίληψη αυτό είναι αποτέλεσμα των εκκλήσεων και της προσπάθειας που έχει γίνει από όλους τους οργανωμένους φορείς των προσφύγων και των ιδιοκτητών κατεχόμενης γης αλλά και από τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων, Εγκλωβισμένων, Αγνοουμένων και Παθόντων προς τους ιδιοκτήτες κατεχόμενης περιουσίας για να μην προσφεύγουν στην «Επιτροπή» και να ξεπουλούν τις περιουσίες τους σε εξευτελιστικές τιμές στη Τουρκία, με ανυπολόγιστες συνέπειες στις προσπάθειες για λύση του κυπριακού προβλήματος και στο μέλλον του τόπου μας γενικότερα.

Καλούμε τον Υπουργό να μελετήσει ξανά την όλη κατάσταση και τους τρόπους αντιμετώπισης της και να μην επαναπαυθεί στα στοιχεία που το κατοχικό καθεστώς διαρρέει για τους δικούς του λόγους.

07/01/2015

PREV

Το ΑΚΕΛ επαναλαμβάνει την ισχυρή του πεποίθηση για την αθωότητα του Βενιζέλου Ζαννέττου

NEXT

Άλλοι είναι που υπονομεύουν τους θεσμούς...