Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Άλλοι είναι που υπονομεύουν τους θεσμούς…

Άλλοι είναι που υπονομεύουν τους θεσμούς…

Απάντηση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού στη δήλωση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα κ. Ρίκκου Ερωτοκρίτου

Στις μεσημβρινές μου δηλώσεις στο ΡΙΚ είπα απλώς την αλήθεια. Αυτό είναι που ενόχλησε το Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα.

Ισχυρίζεται ο κ. Ρίκκος Ερωτοκρίτου ότι οι δηλώσεις μου αναφορικά με τη στημένη δίκη για την υπόθεση της Δρομολαξιάς υπονομεύουν τους θεσμούς. Δυστυχώς, επί των ημερών της Κυβέρνησης του κ. Αναστασιάδη και του Δημοκρατικού Συναγερμού, επί των ημερών του κ. Ερωτοκρίτου στη Νομική Υπηρεσία, οι θεσμοί υπονομεύονται από κάποιους από τους εκφραστές τους.

Οι θεσμοί υπονομεύονται όταν η ψευδής μαρτυρία ενός και μόνο ατόμου, κρίνεται επαρκής για να καταδικαστούν και να φυλακιστούν αθώοι άνθρωποι.

Υπονομεύονται οι θεσμοί όταν υπάρχουν τεκμήρια που βοούν για το πώς στήθηκε η υπόθεση της Δρομολαξιάς σε βάρος στελεχών του ΑΚΕΛ, όμως οι θεσμοί και οι θεματοφύλακες τους παριστάνουν πως ούτε είδαν, ούτε άκουσαν.

Ο κ. Ερωτοκρίτου ισχυρίζεται πως με τις δηλώσεις μου «προσβάλλεται βάναυσα η κοινή λογική της δημοκρατικής κοινωνίας».   Η κοινή λογική και οι θεσμοί πλήττονται από τη στιγμή που τα ηχητικά ντοκουμέντα πιστοποιούν πως υπήρξε συναλλαγή, μετατρέποντας σε θύμα και απαλλάσσοντας ένα από τους εμπνευστές της υπόθεσης της Δρομολαξιάς, αλλά και πολλά άλλα θαυμαστά που ακούστηκαν στη δίκη και όμως η Νομική Υπηρεσία και η ανακριτική ομάδα αρνήθηκαν να τα διερευνήσουν.

Με τέτοιες συμπεριφορές είναι που ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας έχασε την πίστη του προς τους θεσμούς της Δικαιοσύνης. Σε αυτό συνέβαλε και ο ίδιος ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας.

07/1/2015

PREV

Με τον πόνο των ιδιοκτητών κατεχόμενης περιουσίας «παίζει» ο Υπουργός Εσωτερικών

NEXT

Συλλυπητήρια επιστολή του ΑΚΕΛ για την τρομοκρατική επίθεση στην εφημερίδα «Charlie Hebdo»