Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Με προχειρότητα χειρίστηκε τη διαμόρφωση του νέου ωρολόγιου προγράμματος το ΥΠΠ

Με προχειρότητα χειρίστηκε τη διαμόρφωση του νέου ωρολόγιου προγράμματος το ΥΠΠ

Δήλωση Χρίστου Χριστοφίδη, μέλους Πολιτικού Γραφείου ΑΚΕΛ,
για την αλλαγή των κανονισμών για την εφαρμογή νέου ωρολογίου προγράμματος

Η προχειρότητα με την οποία το Υπουργείο Παιδείας χειρίστηκε τη διαμόρφωση Νέου Ωρολογίου Προγράμματος για τη Μέση Εκπαίδευση, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ενώ οι μαθητές έχουν ήδη κάνει τις επιλογές τους, ενώ τα σχολεία έχουν κλείσει και η Βουλή βαίνει προς τις θερινές διακοπές, το Υπουργείο Παιδείας  θυμήθηκε επιτέλους αυτό που ως ΑΚΕΛ αναφέραμε και δημόσια πάμπολλες φορές: ότι χρειάζεται νομοθετική πράξη για την αλλαγή των κανονισμών λειτουργίας των σχολείων.

Προειδοποιούμε εδώ και αρκετό καιρό για την ανάγκη το Υπουργείο Παιδείας να μην αυθαιρετεί και να μην προβαίνει σε κινήσεις ουσιαστικά παραβίασης της νομιμότητας. Αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει είναι ότι το Υπουργείο Παιδείας εφαρμόζει ήδη ένα σύστημα το οποίο αντίκειται στους υφιστάμενους κανονισμούς.

Ακόμη χειρότερα, το Υπουργείο Παιδείας εφαρμόζει από μόνο του ένα σύστημα με το οποίο η πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων διαφωνεί και προσπαθεί εκ των υστέρων να εκβιάσει τη Βουλή με άρον-άρον έγκριση των κανονισμών. Εάν μάλιστα η έγκριση των κανονισμών θα μετατεθεί για το Σεπτέμβρη, οι κυβερνώντες θα εφαρμόσουν αυθαίρετα και αντικανονικά ένα νέο σύστημα.

Πολύ φοβούμαστε ότι, την προχειρότητα και την αυθαιρεσία των κυβερνώντων θα πληρώσουν για ακόμη μια φορά χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί.

PREV

Επιστολή Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ στον Υπουργό Δικαιοσύνης για τα τα αιτήματα του Παγκύπριου Συνδέσμου Μονογονεικών Οικογενειών και Φίλων

NEXT

Η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει με εντιμότητα όλους τους εκπαιδευτικούς