Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει με εντιμότητα όλους τους εκπαιδευτικούς

Η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει με εντιμότητα όλους τους εκπαιδευτικούς

Δήλωση Βουλευτή ΑΚΕΛ Αριστερά-Νέες Δυνάμεις Γιώργου Κ. Γεωργίου

για το νέο σύστημα διορισμών στη δημόσια εκπαίδευση

Μετά από παλινδρομήσεις δύο χρόνων, η Κυβέρνηση Αναστασιάδη επανέρχεται και μέσα από μια ύποπτη βιασύνη, προσπαθεί μέσα σε ασφυκτικά πλαίσια να περάσει άρον άρον και εκβιαστικά από τη Βουλή το Νομοσχέδιο για το νέο σύστημα διορισμών στη δημόσια εκπαίδευση.

Παρά την κοινή πεποίθηση ότι το υφιστάμενο σύστημα διορισμών έχει εξαντλήσει τα όρια του και θα πρέπει να επέλθουν αλλαγές, αυτό πρέπει να γίνει με διαφάνεια, αξιοκρατία και ισορροπημένα κριτήρια.

Για το ΑΚΕΛ απαράβατη προϋπόθεση αποδοχής του νέου συστήματος είναι η με κάθε νόμιμο τρόπο κατοχύρωση των συμβασιούχων, εκτάκτων και αντικαταστατών που προσφέρουν για χρόνια τις υπηρεσίες τους στα δημόσια σχολεία και υπάρχουν τέτοιοι τρόποι αρκεί να υπάρχει η πολιτική βούληση εκ μέρους της Κυβέρνησης.

Εκτός, κι αν στόχος είναι η υιοθέτηση των επιταγών της τρόικα και η καλλιέργεια ψεύτικων ελπίδων στους νέους εκπαιδευτικούς.

Η Κυβέρνηση οφείλει, επιτέλους, μακριά από επικοινωνιακά τεχνάσματα να αντιμετωπίσει με εντιμότητα όλους τους εκπαιδευτικούς και να μιλήσει με ειλικρίνεια στους νέους πτυχιούχους.

PREV

Με προχειρότητα χειρίστηκε τη διαμόρφωση του νέου ωρολόγιου προγράμματος το ΥΠΠ

NEXT

Η δημιουργία καζίνο θα προκαλέσει σοβαρά κοινωνικά προβλήματα