Home  |  Βουλή   |  Μετακίνηση κτηνοτροφικής περιοχής Πολεμιδιών: εμπαιγμός χωρίς όρια

Μετακίνηση κτηνοτροφικής περιοχής Πολεμιδιών: εμπαιγμός χωρίς όρια

Γραπτή δήλωση Άντρου Καυκαλιά, Προέδρου της Επιτροπής Γεωργίας, αναφορικά με τη μετακίνηση της κτηνοτροφικής περιοχής στα Πολεμίδια και την αποκατάσταση των κτηνοτρόφων

Εμπαιγμός που ξεπερνά τα όρια. Η κυβέρνηση προκρίνει ως λύση τη μετακίνηση των κτηνοτρόφων, ωστόσο δεν τους παρέχει καμία ουσιαστική στήριξη για να το πράξουν.

Δυστυχώς ούτε σήμερα δεν ακούστηκε τίποτε το καινούργιο από πλευράς της κυβέρνησης Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ με αποτέλεσμα να  βρισκόμαστε στον ίδιο παρονομαστή.

Η πρόταση η οποία προβάλλεται από την κυβέρνηση ως λύση, είναι η εξεύρεση και η αγορά  από τους ιδίους  της απαιτούμενης  γης για την μετακίνηση τους.  Μια τέτοια πρόταση είναι ανεδαφική και άδικη για τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι  δεν φέρουν καμία ευθύνη για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει.

Η κυβέρνηση οφείλει να απαλλοτριώσει την απαιτούμενη γη, να κατασκευάσει   τα έργα υποδομής, ενώ παράλληλα οφείλει να εφαρμόσει συγκεκριμένο σχέδιο οικονομικής στήριξης για τη μετακίνησή τους. Μέχρι τότε επιβάλλεται όπως βρει τους τρόπους και τους μηχανισμούς, για στήριξη των κτηνοτρόφων δίνοντας τους, μεταξύ άλλων και τη δυνατότητα συμμετοχής τους στα Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης.

05 Σεπτεμβρίου 2017

PREV

"Φαινόμενα αισχροκέρδειας και στην τιμή πώλησης του υγραερίου κίνησης"

NEXT

Δήλωση Αντρέα Φακοντή, Προέδρου της Κοιν. Επιτροπής Εργασίας