Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Μεθοδεύσεις μείωσης της εμβέλειας και της αξίας της CYTA

Μεθοδεύσεις μείωσης της εμβέλειας και της αξίας της CYTA

Δήλωση Χρίστου Χριστοφίδη, μέλους του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, για τις μεθοδεύσεις μείωσης της αξίας και ξεπουλήματος της CYTA
Εκφράζουμε την έντονή μας ανησυχία για τις μεθοδεύσεις μείωσης της εμβέλειας και κατ΄ επέκταση της αξίας της CYTA, σε μια εμφανή προσπάθεια ιδιωτικοποίησης και ξεπουλήματος του Οργανισμού όσο- όσο στο ξένο κεφάλαιο. Σε αυτή την προσπάθεια φαίνεται να πρωταγωνιστεί ο Έφορος Αποκρατικοποιήσεων, ο οποίος με αποφάσεις του αποφέρει κόστος δεκάδων εκατομμυρίων στη CYTA.
Πιο συγκεκριμένα, ο Έφορος Αποκρατικοποιήσεων, με το πρόσχημα της περαιτέρω εξέτασης της επένδυσης της CYTA στην τεχνολογία 4G, η οποία είχε ετοιμαστεί πολύ έγκαιρα, καθυστέρησε και καθυστερεί την επένδυση για πολλούς μήνες, την ίδια στιγμή που οι ανταγωνιστές της CYTA έχουν ήδη επενδύσει στη συγκεκριμένη τεχνολογία. Η εκτίμηση είναι ότι αυτή η καθυστέρηση αποφέρει ζημιά πολλών δεκάδων εκατομμυρίων στη CYTA.
Τέτοιου είδους ενέργειες καθιστούν τη CYTA πιο ευάλωτη, μειώνουν την αξία της και ωθούν στην ιδιωτικοποίηση, στο ξεπούλημα όσο- όσο  του Οργανισμού στο μεγάλο κεφάλαιο.
Η CYTA αποτελεί δημόσιο πλούτο, είναι κερδοφόρος Οργανισμός, αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης για τον τόπο, και το τι συμβαίνει με τη CYTA αφορά τον κάθε πολίτη αυτού του κράτους. Εάν αυτές οι ενέργειες συνδυαστούν με καταγγελίες που έχουμε κάνει και στο παρελθόν, για προαπόφαση ξεπουλήματος του Οργανισμού από τους κυβερνώντες σε συγκεκριμένη πολυεθνική εταιρεία, οι ανησυχίες μας μεγαλώνουν.
Την πολιτική ευθύνη για αυτές τις ζημιογόνες εξελίξεις, τη φέρουν αποκλειστικά οι κυβερνώντες. Οι κυβερνώντες σπρώχνουν με μανία ένα κερδοφόρο Ημικρατικό Οργανισμό στην ιδιωτικοποίηση και ταυτόχρονα προσπαθούν να μειώσουν την αξία του με κάθε τρόπο για να ξεπουληθεί όσο- όσο.
Το ΑΚΕΛ θα εγγράψει το θέμα για συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.
21/03/2015

PREV

Yλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού με επίκεντρο την βέλτιστη λύση για την εμπορική εκμετάλλευση του φυσικού αερίου

NEXT

Προεκλογικά είχε λύσεις για όλα, τώρα για όλα λέει ότι φταίνε οι προηγούμενοι...