Home  |  Βουλή   |  Μαθητές στοιβαγμένοι σαν σαρδέλες σε αίθουσες διδασκαλίας

Μαθητές στοιβαγμένοι σαν σαρδέλες σε αίθουσες διδασκαλίας

Γραπτή Δήλωση Αντρέα Φακοντή, Βουλευτή ΑΚΕΛ Πάφου

Αδήριτη η ανάγκη δημιουργίας νέου Γυμνασίου και νέας Τεχνικής Σχολής στην Πάφο

Κατά την επίσκεψη της Κ.Ε. Παιδείας σε σχολεία της επαρχίας Πάφου διαπιστώθηκε ότι στο Νικολαϊδειο Γυμνάσιο, το οποίο εδώ και μερικά χρόνια συστεγάζεται με το Λύκειο Κύκκου Β΄, παρά τη φιλότιμη προσπάθεια εκπαιδευτικών και μαθητών, τα υγειονομικά πρωτόκολλά δεν εφαρμόζονται ούτε κατά το ελάχιστο.

Η αδυναμία αυτή οφείλεται στην έλλειψη χώρου, στο μικρό μέγεθος των αιθουσών διδασκαλίας, αλλά και στον αυξημένο αριθμό μαθητών που φοιτούν στο εν λόγω σχολείο. Παρά τις προσωρινές λύσεις που δόθηκαν, οι μαθητές συνεχίζουν να συνωστίζονται σαν σαρδέλες στις μικρές αίθουσες διδασκαλίας και στους περιορισμένους εξωτερικούς κοινόχρηστους χώρους.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι μεγάλος αριθμός των πλεξιγκλάς, τα οποία τοποθετήθηκαν για προστασία των μαθητών, έχουν σπάσει με αποτέλεσμα να μην παρέχουν οποιαδήποτε προστασία.

Καλούμε το αρμόδιο Υπουργείο να λάβει άμεσα τα δέοντα μέτρα καθώς όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, σε περίπτωση θετικού κρούσματος στο συγκεκριμένο σχολείο, θα ακολουθήσουν δυσμενείς συνέπειες.

Με την ευκαιρία αυτή επαναφέρουμε την επιτακτική ανάγκη για ανέγερση νέου γυμνασίου στο κέντρο της Πάφου, χωρητικότητας τουλάχιστον 500 μαθητών ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της πόλης και των περιχώρων της Πάφου.

Επίσης, αδήριτη ανάγκη είναι και η δημιουργία νέας Τεχνικής Σχολής στην Πάφο για κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών για τεχνικά επαγγέλματα. Η απόφαση της κυβέρνησης για λειτουργία τμημάτων της Τεχνικής Εκπαίδευσης στο Λύκειο Έμπας αποτελεί ημίμετρο και όχι οριστική λύση στο πρόβλημα.

Τέλος, κατά την επίσκεψη της Επιτροπής στο Δημοτικό Σχολείο Πάφου Ε’ Αγίου Δημητρίου (Μουττάλου) διαπιστώθηκαν οι σοβαρές ελλείψεις στην παιδαγωγική διαδικασία για τα παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία.

 Το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να ενσκήψει στην επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Παιδεία μας και να σταματήσει να σφυρίζει αδιάφορα.

16/10/2020

PREV

Καθυστερήσεις και λίστες αναμονής για στεγαστική χορηγία προς πρόσφυγες

NEXT

Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην κατάθεση υποθέσεων στο δικαστήριο για καταχρηστικές ρήτρες τραπεζών