Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Κατάντησαν ανέκδοτο την Αρχή Εξυγίανσης

Κατάντησαν ανέκδοτο την Αρχή Εξυγίανσης

Δήλωση του Αναπληρωτή Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου
του ΑΚΕΛ Σταύρου Ευαγόρου για την Αρχή Εξυγίανσης
KTΤον Μάρτη του 2013 η Βουλή κλήθηκε να ψηφίσει νόμο ο οποίος καθόριζε ως Αρχή Εξυγίανσης την Κεντρική Τράπεζα.

Το καλοκαίρι του 2013, o ΔΗΣΥ και η τότε κυβερνώσα Βουλή στην προσπάθεια τους να καθορίσουν τη σύνθεση του νέου Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου, ψήφισαν τροπολογία η οποία καθόριζε ως Αρχή Εξυγίανσης τη Κεντρική Τράπεζα μαζί με τον Υπουργό Οικονομικών και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Όπως μας είπαν τότε η αλλαγή έγινε σε συνεννόηση με την Τρόικα.

Τώρα και πάλιν σε συνεννόηση με την Τρόικα θέλουν η Αρχή Εξυγίανσης να είναι μόνο ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας μαζί με τους δύο ακριβοπληρωμένους εκτελεστικούς διευθυντές που διόρισαν οι σημερινοί κυβερνώντες.

 Το αστείο πραγματικά σ’ αυτή την υπόθεση είναι ότι το φθινόπωρο η Βουλή θα συζητήσει οδηγία της Ε.Ε. που προνοεί Ενιαία Αρχή Εξυγίανσης η οποία εκτός από την Κεντρική Τράπεζα θα περιλαμβάνει και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

 Άραγε οι κυβερνώντες δεν αντιλαμβάνονται ότι γελοιοποιούνται στην προσπάθεια τους να εξυπηρετήσουν μικροκομματικές πολιτικές σκοπιμότητες;

 Δεν αντιλαμβάνονται ότι οι πολιτικές χτίζονται στη βάση αρχών και όχι προσώπων;

 Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι με τον τρόπο που λειτουργούν και συμπεριφέρονται κατάντησαν την Αρχή Εξυγίανσης ανέκδοτο.

11/06/2014

PREV

H «πανηγυρική» έξοδος της Κύπρου στις αγορές

NEXT

Πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της στήριξης των φοιτητών μας