Home  |  Βουλή   |  Και η παιδεία στο βωμό της προεδρολογίας

Και η παιδεία στο βωμό της προεδρολογίας

Δήλωση Γιώργου Κ. Γεωργίου, βουλευτή ΑΚΕΛ Λάρνακας

paideiaΗ κυβέρνηση Αναστασιάδη– ΔΗΣΥ είναι ανεπίδεκτη μαθήσεως. Μονίμως επαναλαμβάνει τον κακό εαυτό της. Καταφεύγει στη Βουλή την τελευταία στιγμή και μέσα από εκβιασμούς και τελεσίγραφα αποπειράται να αποσπάσει τη σύμφωνη γνώμη των κομμάτων. Ενώ το νέο σύστημα διορισμών ψηφίστηκε από τον Ιούλιο του 2015 και, ως όφειλε, έπρεπε να ετοιμάσει και να καταθέσει έγκαιρα τους κανονισμούς, αντί τούτου, παράνομα προκήρυξε τις εξετάσεις για κατάταξη στους καταλόγους διορισίμων, κατέθεσε τους κανονισμούς σήμερα και ζητά την άρον- άρον έγκριση τους.

Ο Υπουργός Παιδείας κώφευσε στις αλλεπάλληλες εκκλήσεις μας να ρυθμίσει το κομβικό ζήτημα των συμβασιούχων εκπαιδευτικών με 30μηνη προϋπηρεσία, από την εξέλιξη του οποίου εξαρτάται και η φερεγγυότητα του νέου συστήματος διορισμών. Η ηθική και νομική υποχρέωση της πολιτείας να κατοχυρώσει τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς εξανεμίζει τις όποιες ελπίδες διορισμού στους νέους πτυχιούχους. Αυτή είναι δυστυχώς η αλήθεια με βάση τις πραγματικότητες της εκπαίδευσης.

Τι λογαριάζει ο Υπουργός, να θάψει την αλήθεια, υπηρετώντας προεκλογικές σκοπιμότητες και πουλώντας ψεύτικες ελπίδες σε χιλιάδες άνεργους πτυχιούχους; Αν τους γνοιάζεται πραγματικά, ας πραγματοποιήσει τέτοιες και τόσες αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα, μακριά από τις συνταγές του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, που να εκσυγχρονίζουν πραγματικά το εκπαιδευτικό μας σύστημα και να προσφέρουν ουσιαστικές ευκαιρίες εργοδότησης στους νέους πτυχιούχους.

15/03/2017

PREV

Εθνική Υπόθεση η Διαχείριση των Υδάτινων Πόρων

NEXT

Προστασία πολιτών που με τις πληροφορίες τους οδηγούν σε διελεύκανση υποθέσεων διαφθοράς