Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Χωρίς φραγμούς η προσπάθεια άλωσης του κράτους και των θεσμών

Χωρίς φραγμούς η προσπάθεια άλωσης του κράτους και των θεσμών

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη
Για το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας

ΚΥΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΘΥΡΕΟΥΤο ΑΚΕΛ επανέρχεται στο θέμα της θεσμικά έκνομης ενέργειας των κυβερνώντων να προχωρήσουν στη συγκρότηση ομάδας από αξιωματικούς της Εθνικής Φρουράς υπό τον κ. Φώτη Φωτίου, αφού η κυβέρνηση ΔΗΣΥ- Αναστασιάδη όχι μόνο τηρεί σιγή ιχθύος επί του θέματος, αλλά κάτω από το βάρος των αποκαλύψεων προέβη σε αιτιάσεις που καμιά σχέση έχουν με την αλήθεια. Ειδικότερα, επικαλέστηκαν προεκλογική δέσμευση του κ. Αναστασιάδη για δημιουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, ώστε να δικαιολογήσουν τις έκνομες μεθοδεύσεις τους για το βόλεμα ημέτερου.

Μελετώντας το προεκλογικό πρόγραμμα του κ. Αναστασιάδη για την Άμυνα και αναζητώντας γενικότερα μια ανάλογη προεκλογική δέσμευση από πλευράς των κυβερνώντων, πουθενά δεν εντοπίσαμε την οποιαδήποτε αναφορά για ίδρυση ΣΕΑ.

Κατά συνέπεια, στο τεράστιο θέμα τάξης που ούτως ή άλλως προκύπτει, προστίθεται τώρα και η ξεκάθαρη προσπάθεια παραπλάνησης των πολιτών από τους κυβερνώντες μέσα από αναληθείς ισχυρισμούς.

Είναι δυστυχώς, προφανές ότι η αλαζονική συμπεριφορά της κυβέρνησης ΔΗΣΥ- Αναστασιάδη, η προσπάθεια άλωσης του κράτους και των θεσμών, δημόσιων και ιδιωτικών όπως οι τράπεζες, και οι μεθοδεύσεις για βόλεμα ημετέρων, δεν έχουν φραγμούς και όρια.

Η εκ των υστέρων προσπάθεια του ΔΗΣΥ να διαφοροποιηθεί από την κυβέρνηση για τα συμβάντα των τελευταίων ημερών, δεν απαλλάσσει τον Συναγερμό από ευθύνες που εξ αντικειμένου απορρέουν από τη συμμετοχή του στο κυβερνητικό σχήμα. Πολύ περισσότερο που η όποια διαφοροποίηση του δεν αφορά τόσο το ίδιο το φαινόμενο του βολέματος ημετέρων, αλλά πρωτίστως τη διαφωνία του ως προς το ποιοι ημέτεροι βολεύονται.

2/6/2014

PREV

Nα πείσουμε ότι το ΑΚΕΛ είναι διαφορετικό

NEXT

Το νέο μνημονίο εντείνει το βάρος που καλείται να επωμιστεί η κοινωνία