Home  |  Βουλή   |  Η νομοθεσία για τη χειραγώγηση αθλητικών γεγονότων είναι δυσλειτουργική, μερικώς ανεφάρμοστη και ενδεχομένως αντισυνταγματική

Η νομοθεσία για τη χειραγώγηση αθλητικών γεγονότων είναι δυσλειτουργική, μερικώς ανεφάρμοστη και ενδεχομένως αντισυνταγματική

Δήλωση Γιώργου Κ. Γεωργίου αναφορικά με τη νομοθεσία χειραγώγησης αθλητικών γεγονότων

Χρειάζεται αρκετό πολιτικό θράσος για έναν Υπουργό  να ισχυρίζεται ότι –περίπου- η αναβολή  για μια εβδομάδα από την ολομέλεια της Βουλής της ψήφισης του νόμου για τη χειραγώγηση αθλητικών γεγονότων, συνιστά το τέλος του κόσμου.

Γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Νικολάου πως σε ό,τι αφορά στημένους αγώνες και παράνομη στοιχηματική δραστηριότητα, θα μπορούσαν να γίνουν πολλά αλλά έγιναν ελάχιστα, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Σε αρκετές περιπτώσεις, καταγγελίες που έγιναν δημόσια οδηγήθηκαν σε κουκούλωμα ή σε συγκάλυψη.

Ο συγκεκριμένος νόμος που προώθησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, είναι δυσλειτουργικός, σε αρκετά σημεία ανεφάρμοστος και ενδεχομένως αντισυνταγματικός. Και ασφαλώς κατά τη προσφιλή μέθοδο του Υπουργού, οι διαμαρτυρίες του,  χρησιμοποιούνται ως φύλλο συκής για τη χρόνια του απραξία αλλά και για την πολιτική ανεπάρκεια αυτής της Κυβέρνησης. Σε κάθε περίπτωση,  αυτό που θα περιορίσει την μπόχα που αναδύεται από το κυπριακό ποδόσφαιρο είναι η πολιτική βούληση εκ μέρους του Υπουργού, που προς το παρόν απουσιάζει.

21 Νοεμβρίου 2017

PREV

«Η Κυβέρνηση παραμένει σταθερή στην αναξιοπιστία της, στις εξαγγελίες κενού περιεχομένου και στις δεσμεύσεις χωρίς αντίκρισμα»

NEXT

Δήλωση Άριστου Δαμιανού αναφορικά με τον θεσμό του Επιτρόπου Περιβάλλοντος