Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Η μόνη ανυπακοή είναι η ανυπακοή της κυβέρνησης στις συστάσεις των επιστημόνων

Η μόνη ανυπακοή είναι η ανυπακοή της κυβέρνησης στις συστάσεις των επιστημόνων

Ο Δρ Τσιούτης δήλωσε σήμερα ότι η επιστημονική επιτροπή υπέδειξε στην κυβέρνηση, σχετικά με τις διαδηλώσεις, ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος απ’ ότι σε άλλους χώρους που συναθροίζονται άνθρωποι, αν τηρούνται τα μέτρα προφύλαξης. Ανάλογη τοποθέτηση έγινε σήμερα και από το μέλος της επιτροπής, Δρ Καραγιάννη.

Αυτές οι τοποθετήσεις της επιστημονικής ομάδας απαντούν στην κυβέρνηση και στον ΔΗΣΥ που προσπαθούν να δαιμονοποιήσουν την απαίτηση μεγάλου μέρους της κοινωνίας για αποκατάσταση του δημοκρατικού δικαιώματος για οργανωμένη έκφραση της διαμαρτυρίας και της διεκδίκησης.

Ρωτούμε: προς τι η απόπειρα ενοχοποίησης του ΑΚΕΛ από την κυβέρνηση και τον ΔΗΣΥ για κάτι που εισηγούνται οι ίδιοι οι επιστήμονες της κυβέρνησης;

Είναι πλέον φανερό ότι η μόνη ανυπακοή που υπάρχει είναι η ανυπακοή της κυβέρνησης του Συναγερμού στις συστάσεις των επιστημόνων, στις επιταγές του Συντάγματος, αλλά και στις σαφείς κατευθύνσεις του ΟΗΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης σχετικά με το δικαίωμα στη διαδήλωση.

Με όσα ισχυρίζονται κυβέρνηση και ΔΗΣΥ για το μόνο που πείθουν τελικά είναι ότι με πρόσχημα την πανδημία, επιχειρούν να φιμώσουν την κοινωνία.

18/02/2021

PREV

Για την κατάσταση στα σχολεία μετά το δριμύ ψύχος

NEXT

Επιστολή Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου ΑΚΕΛ, Γιώργου Λουκαΐδη, προς τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου