Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Για την κατάσταση στα σχολεία μετά το δριμύ ψύχος

Για την κατάσταση στα σχολεία μετά το δριμύ ψύχος

Δήλωση Χρίστου Χριστοφίδη, Επικεφαλής Γραφείου Παιδείας ΑΚΕΛ

Από το πρωί σήμερα γινόμαστε δέχτες πολλών παραπόνων αλλά και αγανάκτησης από γονείς και εκπαιδευτικούς για τη κατάσταση στα σχολεία μας με τις συνθήκες ψύχους που επικρατούν σε όλο το νησί και ιδιαίτερα στις ορεινές περιοχές. Όπως είναι γνωστό με βάση τα πρωτόκολλα οι πόρτες και τα παράθυρα στις τάξεις πρέπει να παραμένουν ανοικτά κατά τη διάρκεια του μαθήματος ενώ σημειώνουμε ότι αρκετές τάξεις δε διαθέτουν καν θέρμανση. Το θέμα αυτό απασχόλησε το δημόσιο διάλογο από την αρχή της χρονιάς χωρίς προφανώς το θέμα να έχει επιλυθεί.

Έχουμε ήδη επικοινωνήσει με τον Υπουργό Παιδείας στον οποίο εκθέσαμε την κατάσταση, το Υπουργείο Παιδείας φαίνεται να είναι ενήμερο και όπως έχουμε ενημερωθεί θα ληφθούν κάποια άμεσα μέτρα.

Εκφράζουμε για ακόμα μια φορά την απαρέσκεια μας για το γεγονός ότι ενώ όλα τα δεδομένα ήταν γνωστά δεν έγιναν προληπτικές κινήσεις, δεν λήφθηκαν έγκαιρα αποφάσεις και για ακόμα μια φορά τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις. Παρόλα αυτά το επείγον αυτή τη στιγμή είναι να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί.

17/02/2021

PREV

Η κυβέρνηση να μην επιχειρήσει να κτυπήσει τη διαδήλωση του Σαββάτου

NEXT

Η μόνη ανυπακοή είναι η ανυπακοή της κυβέρνησης στις συστάσεις των επιστημόνων