Home  |  Βουλή   |  “Η Κυβέρνηση υπονομεύει την προσπάθεια της CYTA να εκσυγχρονιστεί”

“Η Κυβέρνηση υπονομεύει την προσπάθεια της CYTA να εκσυγχρονιστεί”

Δηλώσεις Γιώργου Λουκαΐδη, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου ΑΚΕΛ – Αριστερά Νέες Δυνάμεις, μετά τη συνάντηση αντιπροσωπείας του ΑΚΕΛ με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της Αρχής Τηλεπικοινωνίων Κύπρου

Το ΑΚΕΛ έχει συμφωνήσει με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της CYTA στην εκτίμηση ότι, ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των εργαζομένων, αλλά και ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των φορολογουμένων, των καταναλωτών και γενικότερα της κοινωνίας, είναι μέσα από τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα αυτού του Οργανισμού. Ενός Οργανισμού που έχει συνεισφέρει πάρα πολλά ήδη στην κυπριακή κοινωνία, παρά τις περί αντιθέτου προβλέψεις ορισμένων που δογματικά επιμένουν στην ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα αυτού του Οργανισμού.

Αναφέρομαι, βέβαια, στην Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη, η οποία πλέον δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα. Θέλω να θυμίσω ότι αυτή η Κυβέρνηση επικαλείτο προσχηματικά την Τρόικα και το μνημόνιο για να προωθήσει την ιδιωτικοποίηση αυτού του Οργανισμού και την παράδοσή του σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Σήμερα που -κατ’ αυτούς- δεν υπάρχει μνημόνιο, επιμένουν και εμμένουν δογματικά σε αυτή την κατεύθυνση. Γεγονός απαράδεκτο το οποίο, ενώ πιστεύουμε ότι και σε αυτή την περίπτωση δεν θα έχει καμιά τύχη, εντούτοις διατηρεί την αβεβαιότητα για τον Οργανισμό και υπονομεύει την προσπάθειά του να εκσυγχρονιστεί περαιτέρω και να παραμείνει στην πρωτοπορία στον τομέα των τηλεπικοινωνιών.

Συμφωνήσαμε, λοιπόν, ότι θα εργαστούμε από κοινού με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, ώστε να προωθηθεί ο περαιτέρω εκσυγχρονισμός της CYTA και ταυτόχρονα να προωθηθούν οι αναγκαίες επενδύσεις σε τεχνολογίες αιχμής που θα κρατήσουν τη CYTA στην πρωτοπορία.

16 Μαΐου 2017

PREV

Δήλωση Άριστου Δαμιανού μετά τη συνέδρια της Επιτροπής Οικονομικών

NEXT

Δηλώσεις Άριστου Δαμιανού μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Νομικών και της Επιτροπής Θεσμών