Home  |  Βουλή   |  Δήλωση Άριστου Δαμιανού μετά τη συνέδρια της Επιτροπής Οικονομικών

Δήλωση Άριστου Δαμιανού μετά τη συνέδρια της Επιτροπής Οικονομικών

Ταμείο Υδρογονανθράκων

Έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση η οποία αφορά στο Ταμείο Υδρογονανθράκων. Είμαστε ικανοποιημένοι που μεγάλο μέρος από παρατηρήσεις και εισηγήσεις μας έχουν βρει τη θέση τους μέσα στο κείμενο που βρίσκεται σήμερα μπροστά μας. Την ίδια ώρα διατηρούμε τις απόψεις μας σε μια σειρά από ζητήματα και πολύ πιθανόν μέσα στις επόμενες μέρες ως Κοινοβουλευτική Ομάδα να έχουμε εισηγήσεις για τροπολογίες για τις οποίες έχουμε συμφωνήσει ομόφωνα στην Επιτροπή ότι θα γίνει προσπάθεια για να βρεθούν οι αναγκαίες συγκλίσεις. Εκεί και όπου δε θα βρεθούν συγκλίσεις το κάθε κόμμα θα τοποθετηθεί ξεχωριστά στην Ολομέλεια.

Ληξιπρόθεσμες οφειλές

Με δεδομένη την αναμενόμενη καθυστέρηση που υπάρχει στην εφαρμογή της νομοθεσίας, ζητήσαμε σήμερα όλα τα κόμματα από τον Έφορο φορολογίας, όπως προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε συμπολίτες μας ή και νομικά πρόσωπα που σήμερα βρίσκονται στα δικαστήρια και διώκονται ποινικώς αναφορικά με ληξιπρόθεσμες οφειλές στο κράτος, να διευκολυνθούν. Είτε με την αφαίρεση προσωρινά των υποθέσεων από το πινάκιο των δικαστηρίων, είτε να υπάρξει συναντίληψη μεταξύ των δικηγόρων των δύο πλευρών για να δίδονται οι αναγκαίες αναβολές για μικρό χρονικό διάστημα με σκοπό να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να διακανονίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους.

Χαιρόμαστε που ο Έφορος Φορολογίας εισάκουσε αυτή την εισήγηση ακριβώς γιατί η πρόθεση δεν είναι να ταλαιπωρούνται οι πολίτες αλλά να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος σε εκείνους που θέλουν πραγματικά να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους.

Αφορά περίπου 1300 υποθέσεις που βρίσκονται σήμερα στα δικαστήρια.

15 Μαΐου 2017

PREV

«Tο ΑΚΕΛ θα συνεχίζει να εργάζεται για ένα Γε.Σ.Υ με καθολικό χαρακτήρα»

NEXT

"Η Κυβέρνηση υπονομεύει την προσπάθεια της CYTA να εκσυγχρονιστεί"