Home  |  Βουλή   |  Η κυβέρνηση τρέχει ξοπίσω από τις εξελίξεις

Η κυβέρνηση τρέχει ξοπίσω από τις εξελίξεις

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΡΟΥ ΚΑΥΚΑΛΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης για κατακόρυφες αυξήσεις στα δίδακτρα των πανεπιστημίων για τους Ευρωπαίους πολίτες από το ακαδημαϊκό έτος 2021- 2022 και την ίδια στιγμή ο τερματισμός παραχώρησης φοιτητικών δανείων, φέρνει τα πάνω- κάτω για τους Κύπριους που έχουν επιλέξει τη Μεγάλη Βρετανία για τις σπουδές τους.

Η κατάσταση όπως διαμορφώνεται πλήττει πιο έντονα τους άρρενες που έχουν αποφοιτήσει φέτος και οι οποίοι λόγω της υποχρέωσης τους να εκπληρώσουν την στρατιωτική τους θητεία, δεν μπορούν να φοιτήσουν φέτος, έστω κι αν αρκετοί από αυτούς έχουν ήδη εξασφαλίσει θέση σε βρετανικά πανεπιστήμια.

Αυτή η εξέλιξη έχει οδηγήσει πολλές οικογένειες σε δραματική θέση, μένουν ουσιαστικά χωρίς επιλογές για τα παιδιά τους, αφού είναι αδύνατο να σηκώσουν τα οικονομικά βάρη που πέφτουν πάνω τους.

Η κυβέρνηση άργησε να αντιδράσει. Ενεργοποιήθηκε, δυστυχώς, κατόπιν εορτής και μετά από τις αποφάσεις της βρετανικής κυβέρνησης. Όφειλε, αφού ήταν προβλέψιμες και αναμενόμενες οι αποφάσεις, να ενεργούσε προληπτικά και να μην έτρεχε ξοπίσω από τις εξελίξεις. Ίσως σε αυτή την περίπτωση, δηλαδή αν η κυβέρνηση λειτουργούσε προληπτικά,  τα δεδομένα να ήταν καλύτερα.

Σε κάθε περίπτωση, γονείς και μαθητές αναμένουν από την κυβέρνηση να εντείνει τις προσπάθειες της για επίλυση του προβλήματος. Πρωτίστως, επιτυγχάνοντας ειδικές συμφωνίες με την βρετανική κυβέρνηση, αλλά και με άλλες ρυθμίσεις οι οποίες μπορούν να γίνουν, για να λύσουμε το πρόβλημα που προέκυψε.

Και πάλι πειραματίζονται με «θύματα» τα παιδιά

Να υπενθυμίσω ότι χωρίς επιστημονικό υπόβαθρο υιοθετήθηκαν οι κανονισμοί για τις εξετάσεις των τετραμήνων. Και σήμερα η κυβέρνηση, χωρίς καμιά σοβαρή μελέτη ή/ και αξιολόγηση του θεσμού, όπως όφειλε να πράξει, προτείνει αλλαγές αυτών των κανονισμών.

Για ακόμα μια φορά οι κυβερνώντες πειραματίζονται με θύματα τα παιδιά μας. Σε κάθε περίπτωση εμείς θα μελετήσουμε τους τροποποιητικούς κανονισμούς και θα επιχειρήσουμε να σώσουμε ό,τι μπορεί, κι αν μπορεί φυσικά, να διασωθεί από αυτή την κατάσταση.

01/07/2021

PREV

Σημαντικά προβλήματα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών

NEXT

Το ΑΚΕΛ εγγράφει θέμα για την κατάχρηση του Σχεδίου επιδότησης επιτοκίου από τις τράπεζες